Γ. Νικητιάδης: Μονόδρομος για την κυβέρνηση η παραίτηση

Γ. Νικητιάδης: Μονόδρομος για την κυβέρνηση η παραίτηση

Γ. Νικητιάδης: Μονόδρομος για την κυβέρνηση η παραίτηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 278 ΦΟΡΕΣ

Καταπέλτης για την ευθύνη που έχει για την υπόθεση των υποκλοπών ο πρωθυπουργός ήταν μιλώντας στον “Sky Rodos” ο γραμματέας Τουρισμού, τέως υφυπουργός Τουρισμού και πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Νικητιάδης.

«Έχουμε το ομολογημένο της παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Είναι ένα ομολογημένο έγκλημα. Είναι ενέργειες έξω από κάθε δημοκρατική αντίληψη και νοοτροπία. Η κυβέρνηση είναι απολύτως έκθετη και κανείς δεν έχει απαντήσει για τους λόγους που παρακοκολουθούνταν το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Εμείς θέλουμε διαφάνεια», δήλωσε ο κ. Νικητιάδης.
«Έχουμε μια κλασική περίπτωση παραβίασης του απορρήτου των συνομιλιών από δύο πλευρές. Δεν ξέρουμε από ποιον επιδιώχθηκε η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. Έχουμε όμως το ομολογημένο « έγκλημα» της παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Είναι ένα ομολογημένο έγκλημα γιατί υπάρχει μια σειρά γεγονότων που καταδεικνύει ότι υπήρξαν ενέργειες έξω από κάθε δημοκρατική αντίληψη και νοοτροπία.

Πηγάζουν από το γεγονός ότι αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του πέρασε την ΕΥΠ από την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ή του ΥΠΕΣ παλαιότερα στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Αυτό σημαίνει πως ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, δηλαδή ο ανιψιός του, ο πιο έμπιστος άνθρωπος, αναλάμβανε να γνωρίζει τα πάντα γύρω από την ΕΥΠ. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη να ορίσει διευθυντή στην ΕΥΠ έναν άνθρωπο του οποίου τα τυπικά προσόντα αμφισβητήθηκαν έντονα από την αντιπολίτευση.

Υπήρξε και νομοθετική διάταξη για να μπορέσουν να διορίσουν έναν άνθρωπο που δεν είχε τα τυπικά προσόντα αλλά ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Έπρεπε να υπάρχει η άδεια μιας εισαγγελέως .

Για να γίνει παρακολούθηση πρέπει να υπάρχουν κάποια στοιχεία. Ένα από αυτά είναι ότι κινδυνεύει η εθνική ασφάλεια της χώρας μας και όχι άλλων κρατών. Εγκρίθηκε με μια ψήφο διαφορά όμως.

Αυτά δημιουργούν μια σειρά προβλήματα. Η κυβέρνηση είναι απολύτως έκθετη και κανείς δεν έχει απαντήσει γιατί παρακολουθούνταν το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη. Εμείς θέλουμε τα πάντα σε διαφάνεια.

Ο πρόεδρος ορθά και θεσμικά λειτουργώντας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αν ψάξουμε στην ΕΥΠ και ελπίζω να μην έχει γίνει αυτό, θα δούμε ότι θα έχουν καταστρέψει τα στοιχεία που αφορούν την παρακολούθηση για τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Όλα αυτά αφήνουν απολύτως έκθετη την κυβέρνηση γιατί αμφισβητούνται οι δημοκρατικοί θεσμοί για τους οποίους επαίρεται ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό συμβαίνει γιατί αναδεικνύεται ότι η όποια εμφάνισή του ως κεντρώος πολιτικός καταπίπτει. Ο κεντρώος χώρος δεν ανέχεται τέτοιες καταστάσεις», δήλωσε ο κ. Νικητιάδης.

Σε ερώτηση για το τι θα προκύψει από ένα τέτοιο σκάνδαλο ο κ. Νικητιάδης είπε:
«Αν δεν έχουμε συνέχεια, ήδη ο πρωθυπουργός πανικόβλητος ζήτησε να ψηφιστούν ρυθμίσεις για την ΕΥΠ. Αυτά γίνονται για να υπάρξει συζήτηση που ζήτησε ο κ. Τσίπρας που θέλει να βρεθεί πρωταγωνιστής στην εικόνα γιατί βλέπει ότι είναι εκεί ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ανδρουλάκης και αυτό δεν τον βολεύει καθόλου».

Ο κ. Νικητιάδης εξέφρασε την άποψη ότι όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε ένα διπολισμό που θα περιθωριοποιήσει το ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει ότι χάνει δυνάμεις από τον κεντρώο χώρο εξαιτίας της ανόδου του ΠΑΣΟΚ . Εκτιμώ λοιπόν ότι θα επιδιωχθεί να επικεντρωθεί το ενδιαφέρουν στην κοκορομαχία μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ δεν θα τσιμπήσει και δεν θα αφήσει να περάσουν όλα αυτά», τόνισε ο κ. Νικητιάδης.

Επίσης ο κ. Νικητιάδης σκιαγράφησε και τις κινήσεις στις οποίες μπορεί να προβεί ο πρωθυπουργός για να ξεθωριάσει η υπόθεση αυτή στις συνειδήσεις των πολιτών και να μη χάσει δυνάμεις η ΝΔ.
«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει έναν σχεδιασμό για να ξεχαστούν όλα αυτά όσο πιο γρήγορα γίνεται και να πάει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για να εξαγγείλει το οικονομικό του πρόγραμμα.

Υποπτεύομαι ότι θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό για να έχει το σχήμα που θέλει για να πάει σε εκλογές όποτε γίνουν. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτοί παρακολουθούσαν μόνο τον κ. Ανδρουλάκη και τον κ. Κουκάκη. Αν αποκαλυφθεί ότι παρακολουθούνταν και άλλοι βουλευτές ή άλλα πολιτικά πρόσωπα τότε η παραίτηση είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Νικητιάδης αναφέρθηκε όμως και στις περιοδείες που κάνει στα νησιά.
«Περιοδεύω στα νησιά μας και βάζω τα θέματα του τουρισμού που δείχνει να βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Θέτω την αναγκαιότητα οι δήμοι να δημιουργήσουν ΑΕ ή οργανισμούς διαχείρισης–προορισμού για να διαχειρίζονται μεγάλο τμήμα του τουρισμού και της τουριστικής πολιτικής. Δεν βλέπω ευήκοα ώτα όμως», τόνισε.

Ειδικά για το Καστελλόριζο δήλωσε πως είναι ανάγκη η αύξηση του πληθυσμού του νησιού.
«Ήμουν στο Καστελλόριζο και αισθάνθηκα την ανάγκη να βγάλω κραυγή αγωνίας για την αύξηση του πληθυσμού με κίνητρα για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών . Είναι εθνική επιταγή να κάνουμε το Καστελλόριζο να έχει 2.000 κατοίκους και να έχει την ασπίδα που πρέπει.

Μετά ήρθε ο κ. Ακάρ να λέει τα δικά του. Όλα αυτά είναι σοβαρά ζητήματα. Περιοδεύω στα νησιά μας και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Βεβαίως ευελπιστώ πως θα είμαι υποψήφιος βουλευτής.

Πάνω από όλα με ενδιαφέρει να αναδεικνύω τις διαφορές του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένας αναζωογονητικός αγώνας αυτός που κάνω και θα συνεχίσω να περιοδεύω στα νησιά», είπε ο κ. Νικητιάδης μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»