Συνεχής ανοδική πορεία της Χαβά Ντελίου, παραμένοντας στην ελίτ των 100μ. μ’ εμπόδια

Συνεχής ανοδική πορεία της Χαβά Ντελίου,  παραμένοντας στην ελίτ των 100μ. μ’ εμπόδια

Συνεχής ανοδική πορεία της Χαβά Ντελίου, παραμένοντας στην ελίτ των 100μ. μ’ εμπόδια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 297 ΦΟΡΕΣ

Χαμόγελα, αγκαλιές κι ωραίες εικόνες «κατέκλυσαν» προχθές το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, με την επιστροφή και του τελευταίου γκρουπ της Εθνικής μας ομάδας, που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων-Νεανίδων (Κ20) στο Κάλι.

Ανάμεσα στα μέλη της αποστολής ήταν και η πρωταθλήτρια των Ροδιονικών στα 100μ. μ’ εμπόδια, Χαβά Ντελίου, που είχε παρουσία για πρώτη φορά σε διοργάνωση παγκοσμίου επιπέδου με τις όποιες εμπειρίες μπορούν να τη βοηθήσουν στη συνέχεια. Η αθλήτρια από το νησί μας με προπονητή τον Σταμάτη Μάγο, έλαβε μέρος στα προκριματικά, αλλά με 14.24 δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά του αγωνίσματος, αν και είχε ατομικό ρεκόρ 14.00. Παρόλα αυτά, η συμμετοχή της στη διοργάνωση της Κολομβίας, απλώς επιβεβαίωσε τη συνεχή ανοδική της πορεία και την ένταξή της στην ελίτ του στίβου στη χώρα μας.

Μαζί με την πρωταθλήτρια από το νησί μας ταξίδεψαν ο «χρυσός» νικητής στη σφυροβολία των Εφήβων Γιάννης Κορακίδης, η δευτεραθλήτρια κόσμου στη δισκοβολία Νεανίδων Αρετή- Δέσποινα Φιλιππίδου με το αργυρό της μετάλλιο, ο τέταρτος στη σφυροβολία Νικόλας Πολυχρονίου, η πέμπτη στα 200 μ. με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στον ημιτελικό του αγωνίσματος (και 11η στα 100 μ.) Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, οι όγδοες πρωταθλήτριες στον κόσμο Μαρία Κάσσου (στα 3.000 μ. & 9η στα 5.000 μ.) και Σωτηρία Ράπτη (Τριπλούν), ο Κώστας Μπουζάκης, ο Χρήστος Ρούμτσιος, η Αναστασία Ντραγκομίροβα, η Ηλιάνα Τριανταφύλλου, η Αναστασία Αντωνοπούλου, η Βασιλική Μητσιούλη, ο Γρηγόρης Χάσος, ο Θεοφάνης Μαυροδόντης και η Μαρία Ανδρεάδη.

Από αριστερά οι Σωτηρία Ράπτη, Αναστασία Αντωνοπούλου, Πολυνική Εμμανουηλίδου, Χαβά Ντελίου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Από αριστερά οι Σωτηρία Ράπτη, Αναστασία Αντωνοπούλου, Πολυνική Εμμανουηλίδου, Χαβά Ντελίου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο αεροδρόμιο, με σκοπό να τους υποδεχθούν, ήταν η Β’ ειδική γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παρασκευή Παχατουρίδου, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νίκος Τσώνης και το μέλος της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού Λούλα Καρατζά, που τους μετέφεραν τα συγχαρητήρια και τις ευχές της διοίκησης. Μάλιστα, χάρισαν στους αθλητές-αθλήτριες, στους προπονητές και στους φυσικοθεραπευτές από ένα γλαστράκι ελιάς, δέντρο με πολλούς συμβολισμούς.

Λίγο μετά την άφιξη της ομάδας μας στο αεροδρόμιο, άλλη μια ελληνική ομάδα έφτασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αυτή της Εθνικής Πόλο νεανίδων -ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας τους. Οι δυο ομάδες είχαν μια γρήγορη συνάντηση, κατά την παραλαβή των αποσκευών τους, και αμφότερες έδωσαν συγχαρητήρια. Κατά την άφιξη της ομάδας μας, «παρών» στο αεροδρόμιο ήταν και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνης -για προσωπικούς λόγους- ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στις αθλήτριες και στους αθλητές μας.

Επιπλέον, το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου (προς ξημερώματα Τρίτης), έφτασαν στην Ελλάδα ο Νίκος Σταματονικόλος και η Αναστασία Ρέτσα μαζί με τους προπονητές Συμεών Αναστασιάδη, Κώστα Χήτα και Ηλία Γκαραβέλα. Στο αεροδρόμιο ήταν για να τους υποδεχθεί το μέλος της ΕΠΥΑ, Λούλα Καρατζά.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”