542.361 τουρίστες έφθασαν τον Ιούλιο στη Ρόδο

542.361 τουρίστες έφθασαν τον Ιούλιο στη Ρόδο

542.361 τουρίστες έφθασαν τον Ιούλιο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 482 ΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες

Ανακοινώθηκαν χθες και επίσημα τα στοιχεία της τουριστικής κίνησης στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» για τον μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με τα οποία έφτασαν στο νησί μας συνολικά 542.361 τουρίστες, όπως ακριβώς είχε γράψει στο τέλος του προηγούμενου μήνα η «Ροδιακή».

Πρόκειται για αριθμό που ξεπερνά κατά πολύ το νούμερο του ίδιου μήνα το 2019, και καταγράφει αύξηση της τάξης του 11,7%, καθώς τότε είχαν έρθει στη Ρόδο, 478.783 τουρίστες. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο μήνας που έφυγε είχε ένα σαββατοκύριακο περισσότερο από τον ίδιο μήνα του 2019, όμως και χωρίς αυτό θα κατέγραφε αύξηση στην τουριστική κίνηση.

Πρόκειται για νούμερα όχι απλά υψηλά, αλλά θεαματικά, καθώς οι επιδόσεις του νησιού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και εξέπληξαν ακόμα και τους πιο αισιόδοξους. Σήμερα στο νησί «δεν πέφτει... καρφίτσα», δωμάτια άδεια δεν υπάρχουν ενώ ούτε και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και σπίτια στο Αirbnb υπάρχουν διαθέσιμα.

Συγκριτικά με το 2020, χρονιά κατά την οποία η πανδημία εμπόδισε το τουριστικό ρεύμα να αναπτυχθεί, η αύξηση είναι ακόμα μεγαλύτερη και φτάνει το 80% καθώς είχαν έρθει στη Ρόδο μόλις 111.449 τουρίστες και μάλιστα το νησί μας είχε καταγράψει ανέλπιστα καλές επιδόσεις συγκριτικά με άλλους διεθνείς προορισμούς που έμειναν κλειστοί.


Την αμέσως επόμενη χρονιά το 2022, η κίνηση του Ιουλίου ήταν σαφώς καλύτερη και έφτασε τα 339.581 άτομα που ήρθαν στη Ρόδο με πτήσεις τσάρτερ. Από τη σύγκριση της κίνησης ένα χρόνο μετά, προκύπτει ότι ο φετινός Ιούλιος είναι αυξημένος κατά 37%.
Πρώτοι στην κατάταξη είναι οι Άγγλοι τουρίστες και ακολουθούν Γερμανοί ενώ στην τρίτη θέση μακράν είναι Πολωνοί. Την πεντάδα συμπληρώνουν Ιταλοί και Γάλλοι.


Αναλυτικά ο μήνας που πέρασε διαμορφώθηκε ως εξής:

Διαβάστε ακόμη

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί μας

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου