Διασώστες ΕΚΑΒ Κω: Στοχοποίηση του Σωματείου

Διασώστες ΕΚΑΒ Κω: Στοχοποίηση του Σωματείου

Διασώστες ΕΚΑΒ Κω: Στοχοποίηση του Σωματείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 289 ΦΟΡΕΣ

Για «στοχοποίηση του Σωματείου των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ν. Αιγαίου», από πλευράς έπαρχου Κω – Νισύρου, μέσα από την επιστολή που απευθύνει ο ίδιος στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι διασώστες του τομέα ΕΚΑΒ στην Κω.

Οι διασώστες αντικρούουν τον ισχυρισμό του επάρχου ότι αρνούνται να μεταφέρουν πλέον τους ασθενείς από το νοσοκομείο προς την οικία τους.

Όπως υποστηρίζουν: «Ουδέποτε ο τομέας ΕΚΑΒ Κω μέχρι σήμερα έχει αρνηθεί να μεταφέρει ασθενή από το νοσοκομείο προς την οικία του. Όμως από τη 1η Αυγούστου συμμετέχει μέσω της ΠΟΠΕΚΑΒ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ) στην αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές γιατί πολύ απλά δεν μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στα επείγοντα περιστατικά με ΕΝΑ μόνο ασθενοφόρο και επτά μόνιμους εργαζόμενους».

Να σημειωθεί ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, η αποχή από τις δευτερογενείς διακομιδές ισχύει από το 2020 ενώ η διοίκηση του ΕΚΑΒ έχει ενημερωθεί έγκαιρα μέσω της Ομοσπονδίας όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι και «δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της διοίκησης για να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές δράσεις όπως διερωτάται ο έπαρχος», τονίζουν.

Διαβάστε ακόμη

Λέρος: Ολοκληρωμένη εμπειρία εναλλακτικού τουρισμού και ποδηλασίας

Από τα παλιά...

Τιμήθηκε στην Αυστραλία Σιαννίτισσα 101 ετών

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών