58.000 επισκέπτες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στη Ρόδο

58.000 επισκέπτες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στη Ρόδο

58.000 επισκέπτες το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 567 ΦΟΡΕΣ

Περίπου 58.000 επισκέπτες ήρθαν στη Ρόδο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου με πτήσεις τσάρτερ. «Ήταν ένα καλό σαββατοκύριακο, όπως όλα σχεδόν από τα μέσα Ιουνίου» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο αερολιμενάρχης Σπύρος Δεληγιάννης.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου η κίνηση θα εξελίσσεται στα ίδια επίπεδα, με περίπου 120.000 επισκέπτες να έρχονται κάθε εβδομάδα στο νησί με πτήσεις τσάρτερ. Πρώτοι σε αφίξεις είναι σταθερά οι Άγγλοι και οι Γερμανοί.

Η κίνηση

Συνολικά 249 πτήσεις τσάρτερ ήρθαν στην Ρόδο το σαββατοκύριακο 13 και 14 Αυγούστου, μεταφέροντας 41.300 τουρίστες στο νησί μας.

Αναλυτικά το Σάββατο ήρθαν 119 πτήσεις που έφεραν στο αεροδρόμιο 19.300 επισκέπτες ενώ την Κυριακή ήρθαν 130 πτήσεις που έφεραν 22.000 τουρίστες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η κίνηση συνεχίζεται με πολύ καλούς ρυθμούς για τον Αύγουστο ενώ αναμένεται κι ένας πολύ καλός Σεπτέμβριος.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, το πρώτο εξάμηνο του 2022, έκλεισε με 845.146 αφίξεις με κορυφαίες αγορές, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και την Πολωνία. Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς επιμήκυνση της σεζόν, έως και τις αρχές Νοέμβρη.

Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Ρόδου ο Αύγουστος αναμένεται να είναι από τους καλύτερους μήνες της σεζόν για τον θαλάσσιο τουρισμό στη Ρόδο με 59 προγραμματισμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων συνολικά.

Ακολούθως, αναμένονται 61 προσεγγίσεις για τον Σεπτέμβριο, 61 για τον Οκτώβριο, 30 για τον Νοέμβριο και 13 για τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου μέχρι το τέλος Ιουλίου είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 180 προσεγγίσεις μεταφέροντας στη Ρόδο 147.338 επιβάτες

Ο θαλάσσιος τουρισμός κινείται φέτος σε ανοδική χρονιά, έπειτα από τη διετία της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ το πρόγραμμα των προσεγγίσεων συνεχίζεται μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές