Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Νέα προσπάθεια προσέγγισης

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Νέα προσπάθεια προσέγγισης

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Νέα προσπάθεια προσέγγισης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 132 ΦΟΡΕΣ

Σήμερα είναι προγραμματισμένη να γίνει η δεύτερη (και τελευταία κατά τα φαινόμενα) συνάντηση εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα σχετικά με το αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι η πλευρά της πολιτείας επιμένει στο ότι τα σωματεία που δεν θα πάρουν την «ειδική» αθλητική αναγνώριση (έως σήμερα), δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα ούτε και να χρησιμοποιούν τις δημοτικές εγκαταστάσεις.

Η ΕΠΟ αντιδράει έντονα σε κάτι τέτοιο, ζητώντας να γίνει τροποποίηση του νόμου, μιας και πολλά σωματεία σε όλες τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας μας, δεν έχουν καταφέρει ακόμα νε ενταχθούν στο μητρώο της ΓΓΑ.

Αν και σήμερα δεν επέλθει συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών (όπως είχε γίνει και πριν από μερικές ημέρες), τότε η ΕΠΟ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμα και σε αναστολή των πρωταθλημάτων της, ενώ είναι δεδομένο ότι θα ζητήσει την παρέμβαση των FIFA/UEFA λόγω του αυτοδιοίκητου. Είναι ένα ακόμα θέμα που προβληματίζει πολύ έντονα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τον Αυγενάκη προς το παρόν να δείχνει πως δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ούτε βήμα πίσω.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΠΟ στην προηγούμενη συνάντηση των δυο πλευρών, είχε προτείνει να αναλάβει αυτή το κομμάτι των κυρώσεων για όσους συλλόγους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, κάτι που όμως δεν έγινε αποδεκτό.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.