Σε αυξημένη ετοιμότητα τοπικές αρχές και υπηρεσίες το επόμενο δεκαπενθήμερο

Σε αυξημένη ετοιμότητα τοπικές αρχές  και υπηρεσίες το επόμενο δεκαπενθήμερο

Σε αυξημένη ετοιμότητα τοπικές αρχές και υπηρεσίες το επόμενο δεκαπενθήμερο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1115 ΦΟΡΕΣ

Στόχος να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα με φωτιές, ηλεκτροδότηση και ύδρευση

Σε υψίστη ετοιμότητα έχουν τεθεί για τις επόμενες δύο τουλάχιστον εβδομάδες, τοπικές αρχές και υπηρεσίες του νομού μας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά οι επιπτώσεις που θα προκύψουν από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και την κορύφωση της επισκεψιμότητας των τουριστών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πολιτική προστασία σε περιφέρεια και δήμους, πυροσβεστική υπηρεσία σε όλα τα Δωδεκάνησα και υπηρεσίες ύδρευσης, βρίσκονται ήδη σε πλήρη ετοιμότητα εδώ και μέρες, σχεδιάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο, το πώς θα καταφέρει η περιοχή μας να αντέξει αυτή τη δοκιμασία αλλά και τους αυξημένους κινδύνους που εκ των πραγμάτων θα προκύψουν.

Σε ό,τι αφορά την επάρκεια της ηλεκτροδότησης, τα δύο εργοστάσια της ΔΕΗ στη Σορωνή κα την Κατταβιά αντίστοιχα, λειτουργούν αυτές τις μέρες στο φουλ, προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα που παρουσιάζεται, κυρίως από τη λειτουργία των κλιματιστικών μηχανημάτων (μέρα και νύχτα) σε σπίτια, σε καταστήματα, επιχειρήσεις και βέβαια στις μικρές και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη Ρόδο.

Ήδη, η ζήτηση σε ηλεκτρικό ρεύμα αγγίζει, φέτος, υψηλότατα ποσοστά και μάλιστα καταγράφονται σε ορισμένες περιπτώσεις αριθμοί «ρεκόρ» όλων των εποχών, γεγονός που είναι απόλυτα συμβατό με τον αντίστοιχα αυξημένο αριθμό τουριστών που καταγράφονται φέτος στην περιοχή της Ρόδου.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΥΑΡ, η κατανάλωση του νερού ημερησίως έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο (συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές) γεγονός που έχει σημάνει «συναγερμό» στα επιτελικά στελέχη, τα οποία αναζητούν και εφαρμόζουν εδώ και πολλές εβδομάδες έκτατες λύσεις που θα μειώσουν έτσι στο ελάχιστο τα προβλήματα που παρουσιάζονται κυρίως σε περιοχές της ανατολικής πλευράς του νησιού μας.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, όπου και η τουριστική κίνηση θα παραμείνει σε υψηλότατα επίπεδα, θα είναι κρίσιμες αφού στην ουσία θα δοκιμαστεί για άλλη μια φορά το όλο σύστημα τουριστικής υποδομής και οι αντοχές του.

Σε αεροδρόμια και λιμάνια επίσης, όπως και την περασμένη εβδομάδα, έτσι και για τις υπόλοιπες δύο τουλάχιστον, οι αρμόδιοι, για την ομαλή λειτουργία τους, βρίσκονται αντίστοιχα σε αυξημένη ετοιμότητα, για να μειωθεί στο ελάχιστο η ταλαιπωρία των επιβατών – ταξιδιωτών στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπου οι αφίξεις – αναχωρήσεις πλοίων και αεροπλάνων αντίστοιχα θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Σε αυξημένη ετοιμότητα και η πυροσβεστική υπηρεσία
Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που προβλέπονται, η πυροσβεστική υπηρεσία σε όλα τα Δωδεκάνησα, θα παραμείνει σε αυξημένη ετοιμότητα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας τουλάχιστον. Κι αυτό επειδή, τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς, δείχνουν καιρικά φαινόμενα τέτοια (ειδικά το σαββατοκύριακο) τα οποία θέτουν αυτομάτως τις αρμόδιες υπηρεσίες σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο στοίχημα για όλους, είναι να περάσουμε στην αντίστροφη μέτρηση της τουριστικής μας σεζόν, χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, ούτε με την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, ούτε με τον συνωστισμό στα αεροδρόμια, ούτε βεβαίως και με θέματα πουν έχουν σχέση με την προστασία των δασών μας εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας και των αυξημένων θερμοκρασιών αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου