Σε ιδιωτική εταιρεία η στάθμευση της δημοτικής κοινότητας Λίνδου

Σε ιδιωτική εταιρεία η στάθμευση της δημοτικής κοινότητας Λίνδου

Σε ιδιωτική εταιρεία η στάθμευση της δημοτικής κοινότητας Λίνδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1462 ΦΟΡΕΣ

Η εφαρμογή του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης ξεκίνησε, εδώ και λίγες ημέρες, πιλοτικά, στη Λίνδο, και ήδη καταγράφεται αισθητή βελτίωση στο… κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή στον διάσημο οικισμό της!

Από τους πλέον δημοφιλείς και πολυφωτογραφημένους στη χώρα, ο οικισμός της Λίνδου υποδέχεται τέτοια εποχή αρκετές χιλιάδες επισκεπτών καθημερινά (!) και μπορεί τα διάσημα σοκάκια του να μαγνητίζουν τους τουρίστες, όμως το κυκλοφοριακό κομφούζιο που δημιουργείται από ενοικιαζόμενα και ταξί είναι σύνηθες φαινόμενο, με αποτέλεσμα να μην αποφεύγεται τελικά η ταλαιπωρία επισκεπτών αλλά και ντόπιων.

Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ και εντεταλμένος της περιοχής, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, εισηγήθηκε την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στον οικισμό της Λίνδου, ως ένα μέτρο που θα μπορούσε, άμεσα, να δώσει διέξοδο στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της λεγόμενης υψηλής σεζόν.

Παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από μέρος της μειοψηφίας, κυρίως για το πόσο εφαρμόσιμο είναι κάτι τέτοιο στην πράξη, δηλαδή η εταιρεία να αναθέσει σε εταιρεία φύλαξης κλπ., το μέτρο το καλοδέχθηκαν στη Λίνδο καθώς πιστεύουν ότι είναι το μόνο που μπορεί να δώσει μία λύση αυτή την περίοδο, έστω και προσωρινή.

Έτσι, μετά από συνεννόηση με την κοινότητα και τον πρόεδρό της, κ. Χρυσοβαλάντη Λάμπη, υπεγράφη η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και η ελεγχόμενη στάθμευση στη Λίνδο ξεκίνησε να εφαρμόζεται εδώ και δύο-τρεις ημέρες!
Μάλιστα, όπως λέει στη «Ροδιακή» ο κ. Λάμπης, μετά από συζητήσεις με τον πρόεδρο της ΔΕΡΜΑΕ, κατέληξαν στο ότι αυτό είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα, τα οποία είναι ήδη εμφανή αυτές τις λίγες μέρες που εφαρμόζεται.

Σημειώνεται ότι, φέτος, μεσούσης της σεζόν, γίνεται πιλοτική εφαρμογή του ενώ του χρόνου αναμένεται να εφαρμοστεί από τις αρχές της σεζόν, πιο οργανωμένα, και έχοντας δει βέβαια τα όποια προβλήματα μπορεί να δημιουργούνται.
Πάντως, ο κ. Λάμπης μεταφέρει την ικανοποίησή τους και δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τόσο τον κ. Κολιάδη όσο και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, που άκουσε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Τι προβλέπεται
Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της ΔΕΡΜΑΕ, λοιπόν, ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, έναντι του ποσού των τριάντα χιλιάδων ευρώ. Η συμφωνία περιλαμβάνει: υπηρεσίες ελεγχόμενης εισόδου στους χώρους στάθμευσης/υπηρεσίες διαχείρισης στάθμευσης οχημάτων στη δημοτική κοινότητα Λίνδου.
Σημειώνεται ότι ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων αριθμεί περί τις 200 θέσεις.

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε η υπηρεσία, για τους επόμενους μήνες, αναλαμβάνει την προετοιμασία, συντήρηση και φύλαξη των χώρων, ακόμη τον έλεγχο εισόδου και την καθοδήγηση των οχημάτων, την παροχή πληροφοριών (σ.σ. στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα), όπως και την προσφορά έντυπης ή ηλεκτρονικής πληροφόρησης με βάση της υποδείξεις της αναθέτουσας αρχής.

Επίσης, η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης αναλαμβάνει την πώληση, είσπραξη και απόδοση του αντιτίμου των εισιτηρίων στάθμευσης, και βέβαια την απαγόρευση εισόδου σε οχήματα δίχως εισιτήριο όπως και σε άτομα «που προφανώς δεν έχουν σχέση με τους χώρους στάθμευσης και τα ευρισκόμενα σε αυτούς οχήματα».

Τέλος, η ιδιωτική εταιρεία θα είναι υπεύθυνη και για τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό των χώρων στάθμευσης και θα έχει συνεργασία με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες της δημοτικής ενότητας, όπως και παροχή κάθε διευκόλυνσης στις μονάδες των σωμάτων ασφαλείας και προστασίας του πολίτη οποτεδήποτε ζητηθεί.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο