Επιθεωρήσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια πραγματοποίησε ο Νομίατρος

Επιθεωρήσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια πραγματοποίησε ο Νομίατρος

Επιθεωρήσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια πραγματοποίησε ο Νομίατρος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 225 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 19 Αυγούστου 1962 Αριθ. Φύλλου 3406

ΕΠΙΤΥΧΙΑΝ ΕΣΗΜΕΙΩΣΕΝ
Η Γ’ ΕΚΘΕΣΙΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ
ΕΠΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ

Όλως ιδιαιτέραν επιτυχίαν εσημείωσεν η Γ’ γεωργοεκπαιδευτική έκθεσις η οποία οργανώθη υπό την εποπτείαν της διευθύνσεως Γεωργίας εις την κοινότητα Κρεμαστής, μερίμνη του γεωπόνου γεωργικών εφαρμογών κ. Ιωαννίδη και των υπαλλήλων της αγροτικής οικιακής οικονομίας δίδων Ηλιοπούλου και Αριστοφίλου.


Την έκθεσιν επεσκέφθησαν κατά το διήμερον διάστημα της λειτουργίας της εκατοντάδες επισκεπτών εξ όλης της περιφερείας ως και πολλοί ξένοι τουρίσται οι οποίοι εξεφράσθησαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια, τόσον διά την ποιότηταν όσον και διά την ποικιλίαν των εκθεμάτων της.
Τα εγκαίνια ετελέσθησαν το απόγευμα του παρελθόντος Σαββάτου παρουσία του Νομάρχου κ. Α. Ιωάννου, του πρωτοσυγγέλου της Μητροπόλεως κ. Αλεξάνδρου, του Ανωτέρου Διοικητού Χωρ/κής συνταγματάρχου κ. Τζάντζου, του διευθυντού της Νομαρχίας κ. Βόνδα, του διευθυντού Γεωργίας κ. Σωτηρίου προϊσταμένων διαφόρων υπηρεσιών και πλήθους κόσμου.


Μετά τον αγιασμόν μίλησεν ο αγροτόπαις Ανδρέας Λαός, αναφερθείς εις την δράσιν του μορφωτικού συλλόγου αγροτοπαίδων και αγροτονεανίδων Κρεμαστής όστις περιλαμβάνει 100 μέλη περίπου. Ο ομιλητής εξήρε την βοήθειαν που παρέχεται από τους γεωπόνους και τας υπαλλήλους της αγροτικής οικιακής οικονομίας βάσει της οποίας έχει καταλάβει ο μορφωτικός σύλλογος μίαν εξέχουσαν θέσιν εις όλην την περιοχήν. Ακολούθως ωμίλησεν ο γεωπόνος Γεωργικών Εφαρμογών κ. Ιωαννίδης υπογραμμίσας την συντελουμένην εργασίαν και τα επιτευχθέντα αποτελέσματα εις τον γεωργοεκπαιδευτικόν τομέα της περιοχής Κρεμαστής. Τέλος ωμίλησεν η δεσποινίς Ηλιοπούλου.

Επηκολούθησαν χοροί υπό αγροτονεανίδων εν συνεχεία δέ ο Νομάρχης κ. Ιωάννου ανεκαινίασεν την έκθεσιν αποκόψας την προ της εισόδου ταινίαν. Οι επίσημοι και ο κόσμος επεσκέφθησαν διάφορα εκθέματα τα οποία περιελάμβανον φρούτα και λαχανικά εποχής, διατηρημένες τροφές εις βάζα, γεωργικά φάρμακα, είδη χειροτεχνίας, είδη υγιεινής και ένα πρότυπον ορνιθώνα εις φυσικόν μέγεθος με όλα τα εξαρτήματά του. Με την επίσκεψιν των εκθεμάτων εγένετο υπό του Νομάρχου κ. Ιωαννίδη η απονομή των βραβείων.

ΗΡΧΙΣΑΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ
ΥΠΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΑΤΡΟΥ, ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ Κ.Λ.Π.

Χθες την πρωίαν, κατόπιν σχετικής αποφάσεως (και εν συνεχεία σχολίου της «Ροδιακής») ήρχισαν Επιθεωρήσεις των ξενοδοχείων, κέντρων, εστιατορίων, μπαρ, γαλακτοπωλείων κ.λ.π. υπό του Νομιάτρου κ. Ζερβάνου, του Διοικητού Χωροφυλακής κ. Αλεξάνδρου, του Υποδιοικητού του αστυνόμου και ενός υγιεινολόγου. Αι επιθεωρήσεις θα συνεχισθούν.

Εις Ρόδον η κινητή βιβλιοθήκη
Αφίχθη εις Ρόδον, επικεφαλής συνεργείου κινητής βιβλιοθήκης του Υπουργείου Παιδείας η κυρία Ξεφλούδα, επιθεωρητής των βιβλιοθηκών Ελλάδος και προϊσταμένη του τμήματος βιβλιοθηκών της διευθύνσεως γραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας. Το συνεργείον ήρχισε χθες τας περιοδείας ανά την ύπαιθρον της δυτικής πλευράς της νήσου.

ΝΕΚΡΟΛΟΓΙΑ
Απεβίωσεν εις Αθήνας της 18/8/62 ο Παναγ. Μ. Μελισσάς εκ Ρόδου και εκ της συνοικίας Αγίας Αναστασίας επί σειράν ετών κάτοικος Καΐρου ευδοκίμως εργαζόμενος εκεί επανελθών μετά την απελευθέρωσιν εις Ρόδον.
Ο Μεταστάς ήτο επίλεκτον Μέλος της εν Καΐρω Ελληνικής Κοινότητος παρά της οποίας εξετιμάτο, προσφέρας πολλάς υπηρεσίας ως Έφορος την Τεχνικήν Σχολήν και μέλος του Δ. Συμ. της Ροδιακής Αδελφότητος και της Δωδεκανησιακής Ενώσεως εις οποίαν εκ του αφανούς πολλά προσέφερεν διά τον Δωδεκανησιακόν αγώνα. Και επί σειράν ετών Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Ελληνικών Κοινωτικών Σωμάτων του Καΐρου.
Τους οικίους του συλλυπούμεθα, ευχόμενοι ελαφρόν το χώμα της Αττικής γης που τον σκέπασεν.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...