Πρακτικές τύπου «Βόρειας Κορέας» στη Χάλκη κατήγγειλε ο επικεφαλής της μειοψηφίας

Πρακτικές τύπου «Βόρειας Κορέας» στη Χάλκη κατήγγειλε ο επικεφαλής της μειοψηφίας

Πρακτικές τύπου «Βόρειας Κορέας» στη Χάλκη κατήγγειλε ο επικεφαλής της μειοψηφίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 308 ΦΟΡΕΣ

«Ο δήμος της Χάλκης δεν θα γίνει τσιφλίκι σας» – προειδοποιεί ο Μ. Σταματιάδης

Κορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα σε μειοψηφία και δημοτική αρχή στον δήμο της Χάλκης, καθώς στην τελευταία προγραμματισμένη συνεδρίαση που υπήρξε, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Μιχάλης Σταματιάδης, κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Στην καταγγελία του επισημαίνεται:
«Όσο περνάει ο χρόνος και ο δήμαρχος και η δημοτική του αρχή συνειδητοποιούν ότι, όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται την ανικανότητα, τις παρατυπίες και τις παρανομίες τους, καταφεύγουν σε όλο και περισσότερη αυθαιρεσία και εντελώς αντιδημοκρατικές λειτουργίες των θεσμικών οργάνων του δήμου.


Χαρακτηριστική η συμπεριφορά του προέδρου, του δημοτικού συμβουλίου κατά τις συνεδριάσεις του οργάνου, όπου συνεχώς διακόπτει εσκεμμένα τους ομιλητές της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένταση, να μην μπορούν να παρουσιάσουν ολοκληρωμένα τις απόψεις τους και να μη γίνεται κανένας διάλογος.


Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Σαββάτου 20 Αυγούστου 2022, μετά από εισήγηση του δημάρχου 30 περίπου λεπτών, τον λόγο ζήτησε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις της αντιπολίτευσης, επί των θεμάτων που έθιξε ο δήμαρχος.
Αρχικά, ο προέδρος προσπάθησε να μη δώσει το λόγο στον ομιλητή της αντιπολίτευσης, λέγοντας την ασυνάρτητη και πρωτοφανή φράση, «τι να μας πείτε τώρα, αφού μας τα έχετε γράψει».


Ακολούθως, αφού ύστερα από παρεμβάσεις, αναγκάστηκε να δώσει τον λόγο, άρχισε με ασυνάρτητες και άσχετες κουβέντες να εμποδίζει τον ομιλητή να ολοκληρώσει ακόμη και μια πρόταση.


Αντιλαμβανόμαστε την έντονη ανησυχία, που διακατέχει τον δήμαρχο και τη δημοτική του αρχή, από τη δημοσιοποίηση της ανικανότητας, των λαθών, των παρατυπιών και των παρανομιών τους, όμως τέτοιου είδους συμπεριφορές φίμωσης της αντιπολίτευσης, είναι απαράδεκτες, βαθιά αντιδημοκρατικές και αρμόζουν μόνο σε απολυταρχικά καθεστώτα τύπου Βόρειας Κορέας.


Φράσεις όπως «σταμάτα, εγώ μιλάω τώρα», που απηύθυνε ο πρόεδρος του δ.σ. σε παρευρισκόμενο σύμβουλο της αντιπολίτευσης που προσπαθούσε να μιλήσει, αποδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο, την ανωριμότητα, την άγνοια των κανονισμών για τη σύγχυση που επικρατεί στον τρόπο σκέψης του.


Η αντιπολίτευση, για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου Χάλκης, έχει πλέον αποδείξει ότι με τις κοινοποιήσεις, τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις της, βοηθάει συνεχώς, τόσο τη δημοτική αρχή να κατανοεί λάθη, παραλήψεις και παρατυπίες της, αλλά συμβάλλει και στην αναγκαία, εμπεριστατωμένη και ακριβέστερη ενημέρωση των δημοτών.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, καταγγέλλουμε δημοσίως τις συγκεκριμένες απαράδεκτες και αυταρχικές συμπεριφορές και καλούμε τον δήμαρχο να επαναφέρει άμεσα σε τάξη και νομιμότητα τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και τον πρόεδρο, ειδάλλως να τον αντικαταστήσει με καταλληλότερο και δημοκρατικότερο μέλος της παράταξής του, διότι πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τέτοιου είδους αυταρχικές συμπεριφορές, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, ούτε από την αντιπολίτευση, αλλά ούτε και από τους πολίτες.


Όσοι πίστεψαν ότι ο δήμος Χάλκης έγινε ιδιωτικό τσιφλίκι τους, πλανώνται πλάνην οικτρά».

Διαβάστε ακόμη

Επιτυχημένη η αναβίωση του εθίμου " Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων " στη Χάλκη

Το Ξεκίνημα των Σφουγγαράδων στη Χάλκη: Μια Παράδοση που Αναβιώνει

Χώρος περίθαλψης για τα ζώα συντροφιάς στη Χάλκη

Τιμώμενο νησί η Χάλκη στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ιδρυτική βραδιά της Λέσχης Lions Χάλκης

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης