Καταφύγιο αδέσποτων ζώων κατασκευάζεται στην Κάρπαθο

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων κατασκευάζεται στην Κάρπαθο

Καταφύγιο αδέσποτων ζώων κατασκευάζεται στην Κάρπαθο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Κατασκευάζεται καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στην Κάρπαθο, μετά την έγκριση και χρηματοδότηση της μελέτης που κατατέθηκε από τον δήμο.

Η χρηματοδότηση που εξασφαλίστηκε για τη δημιουργία του καταφυγίου είναι ύψους 300.000€ και οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου πλέον μπαίνουν στην τελική τους ευθεία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δημοτική αρχή: «Μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια φτάνει σήμερα στη φάση της χρηματοδότησής της με το ποσό των 300.000 ευρώ. Ετοιμάστηκε ο φάκελος, εκπονήθηκε μελέτη, ωρίμασε και κατατέθηκε για χρηματοδότηση.

Ο Δήμος παράλληλα με πολλές άλλες δράσεις και αγαστή συνεργασία με τις Φιλοζωικές Οργανώσεις στην Κάρπαθο, σταδιακά αποκτά την απαραίτητη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς με την κατασκευή του καταφυγίου αυτού».

Να θυμίσουμε πως καταφύγια ιδρύουν και λειτουργούν οι δήμοι ή σύνδεσμοι δήμων, οι διαδημοτικές συνεργασίες ή αναπτυξιακοί οργανισμοί δήμων του άρθρου 2 του ν. 4674/2020 (Α’ 53), τα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλοζωικές οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχουν εγγραφεί στο σχετικό Μητρώο του ΕΜΖΣ, και φυσικά πρόσωπα.

Προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία του καταφυγίου είναι η καταχώρισή του στο Μητρώο Καταφυγίων της παρ. 23 του άρθρου 2 και η καθημερινή παρουσία προσωπικού τουλάχιστον για δεκατέσσερις (14) ώρες ημερησίως. Η ίδρυση, η λειτουργία και ο έλεγχος της λειτουργίας των καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, καθώς και η επιβολή κυρώσεων, διέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του ν. 604/1977 (Α’ 163).

Διαβάστε ακόμη

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας Δημαρχών Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών

Διαμαρτυρία της Αδελφότητας Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" για την επαναδρομολόγηση του "ΠΡΕΒΕΛΗΣ"

Κάρπαθος: Κάηκαν τέσσερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του αεροδρομίου

Για απόπειρα ζωοκτονίας συνελήφθη στην Κάρπαθο 61χρονος

Χοροί, παραδοσιακές φορεσιές και μουσική κατά την υποδοχή του πρώτου τσάρτερ στην Κάρπαθο (βίντεο)

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού