Πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Αχ Πατρίδα μου γλυκιά»

Πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Αχ Πατρίδα μου γλυκιά»

Πραγματοποιήθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Αχ Πατρίδα μου γλυκιά»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 404 ΦΟΡΕΣ

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι» σε συνδιοργάνωση με τον ΔΟΠΑΡ στο θερινό κινηματοθέατρο «Ρόδον»

Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Αχ Πατρίδα μου γλυκιά» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παστίδας «Καμάρι» σε συνδιοργάνωση με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.), με τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου.

Η εν λόγω εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και στα 103 χρόνια της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αφιέρωμα στη Μικρά Ασία με χορούς και τραγούδια από την Ιωνία, τη Σμύρνη, το Αϊβαλί, την Προποντίδα, τον Πόντο, την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια (τραγούδια, μουσική, χοροί, φορεσιές, κείμενα και βίντεο) είχε ο Σιαλούπ Ιωσήφ, πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παστίδας «Καμάρι».

Αφηγητές ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος και προϊστάμενος της ΕΡΤ Ρόδου, Αριστείδης Μιαούλης και η εκπαιδευτικός Χρυσούλα Γιαννίκη.

Συμμετείχαν:
• Πολιτιστικός Σύλλογος Παστίδας «Καμάρι».
• Η Παραδοσιακή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου «Ευάγγελος Μουτάφης». Διευθυντής χορωδίας ο Χρήστος Καντερίσκος.
• Ορχήστρα με παραδοσιακά όργανα αποτελούμενη από τους Μανούσο Δημήτριο, Μανούσο Ραφαήλ, Λαζαρίδη Περικλή, Σταύρο Κάνια, Γιώργο Καραβέλατζη,Τοπκαρά Χρήστο, Τριανταφυλλίδη Λεωνίδα,
• Χοροδιδάσκαλοι: Σιαλούπ Ιωσήφ, Κυριαζή Κυριακούλα και στους Ποντιακούς χορούς η Τριανταφυλλίδη Ελένη.
• Βίντεο μοντάζ, προβολή-διαφήμιση: Γεώργιος Πάττας.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων η βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μίκα Ιατρίδη, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χρήστος Μπάρδος, ο αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου Χαρούλα Γιασιράνη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο ιδρυτής του Πολιτισμικού και Γεωλογικού Μελάθρου Ρόδου Σπύρος Κατσούρης, η πρόεδρος των Ομάδων Ελένη Κουμέντου-Μαραγκού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ρόδου Φιλήμων Νικολάου, κ.ά.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας