Καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή για κλοπή μοτοσικλέτας

Καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή για κλοπή μοτοσικλέτας

Καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή για κλοπή μοτοσικλέτας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 376 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος για μία από τις τρεις μοτοσικλέτες που αφαίρεσε, κρίθηκε χθες ένας 38χρονος από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ενώ για τις λοιπές κλοπές που κατηγορείται ότι διέπραξε, παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν προχθές στην περιοχή του Αγίου Φραγκίσκου στην πόλη της Ρόδου, τον 38χρονο.

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 9 έως 22 Αυγούστου 2022, αφαίρεσε τρεις δίκυκλες μοτοσικλέτες και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Η μία από τις τρεις μοτοσικλέτες είχε αφαιρεθεί στις 22 Αυγούστου και είχε δηλωθεί η κλοπή της στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού και τελικά εντοπίστηκε μετά από υπόδειξη του δράστη και έτσι επεστράφη στον ιδιοκτήτη της.

Επίσης, ο 38χρονος κατηγορείται ότι στις 17 Αυγούστου 2022 αφαίρεσε τσάντα από γυναίκα που βρισκόταν σε παραλία και χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα που υπήρχε σ’ αυτήν, προέβη σε ανέπαφες οικονομικές συναλλαγές. Η τσάντα περιείχε μεταξύ άλλων 780 ευρώ, γυαλιά ηλίου, κινητό τηλέφωνο κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από την κλεμμένη μοτοσικλέτα στην Ιαλυσό εντοπίστηκαν και τα λοιπά οχήματα που είχε αφαιρέσει ο 38χρονος, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία και με αυτή προσήχθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όπου για την κλοπή στην Ιαλυσό παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο και για τις λοιπές σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία και θα λογοδοτήσει αρμοδίως.

Έτσι χθες το μεσημέρι ο 38χρονος εμφανίστηκε ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου όπου και τόνισε πως όλα έγιναν βρισκόμενος υπό την επήρεια ουσιών για αυτό και δεν είχε συναίσθηση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ήδη παρακολουθεί πρόγραμμα στον ΟΚΑΝΑ, όμως επειδή δεν μπορεί να απεξαρτηθεί, έχει κινήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες (και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου) διαδικασίες και σε μερικές ημέρες θα πρέπει να ξεκινήσει να παρακολουθεί κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης στην Κρήτη.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 38χρονο και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή υπό τον όρο της παρακολούθησης κλειστού προγράμματος απεξάρτησης στην Κρήτη, ενώ και η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»