Όλα τα ρεκόρ «σπάει» η κίνηση στις Πεταλούδες και στην Καλλιθέα

Όλα τα ρεκόρ «σπάει» η κίνηση στις Πεταλούδες και στην Καλλιθέα

Όλα τα ρεκόρ «σπάει» η κίνηση στις Πεταλούδες και στην Καλλιθέα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, Αλ. Κολιάδης

Όλα τα ρεκόρ σπάει φέτος η επισκεψιμότητα στα πλέον δημοφιλή μνημεία που διαχειρίζεται η ΔΕΡΜΑΕ, αφού τόσο στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, όσο και στις «Πηγές Καλλιθέας» έχει ξεπεράσει αυτή του 2019, κάτι βέβαια που δημιουργεί νέες ανάγκες με τους αρμοδίους να κάνουν σχέδια για το πώς θα βελτιώσουν την πρόσβαση και τις συνθήκες.

Αναφερόμενος σε αυτά ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, σε δηλώσεις του χθες, καταρχάς είπε ότι και οι Πεταλούδες και οι «Πηγές» ξεπέρασαν την προσέλευση επισκεπτών που είχαμε το 2019, και στόχος τους όταν ξεκίνησε η τουριστική περίοδος ήταν να καταφέρουμε να πλησιάσουμε τα νούμερα εκείνης της χρονιάς-σταθμού για την τουριστική κίνηση στο νησί.
«Έχει γίνει μία πολύ σοβαρή δουλειά τόσο στην Κοιλάδα όσο και στην Καλλιθέα. Η ανακαίνιση όλης της Καλλιθέας όπως επίσης και εργασίες που έχουν γίνει μέσα στην κοιλάδα των Πεταλουδών, πάντα σκοπό και στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες. Να φύγουν όσο πιο ευχαριστημένοι γίνεται, όσο πιο ικανοποιημένοι γίνεται από την επίσκεψή τους», είπε.
Ειδικότερα για την κοιλάδα των Πεταλουδών, ο Πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ μίλησε για ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο του νησιού και είπε ότι η διαφήμιση που έχουν κάνει τώρα για αυτήν είναι πολύ πολύ μεγάλη και στους tour operator.

Αυτό, όμως, ανέδειξε ένα πρόβλημα, ότι πλέον το πάρκινγκ και ο γύρω χώρος της κοιλάδας είναι μικρός για να φιλοξενήσουμε όλο αυτό τον κόσμο που θέλει να την επισκεφθεί.

Για τον λόγο αυτό, η ΔΕΡΜΑΕ έχει μπει στη διαδικασία μίας σοβαρής μελέτης για την επόμενη χρονιά, πάντα προστατεύοντας την πεταλούδα που είναι και ο πρωταρχικός σκοπός.

Έτσι, θα διαμορφώσουν τα πάρκινγκ με αυτό το σκεπτικό και παράλληλα θα γίνεται μεγάλη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέσα στην κοιλάδα ώστε να την απαλλάξουν όσο γίνεται περισσότερο από την ηχορύπανση που, δυστυχώς, δημιουργεί πρόβλημα στην πεταλούδα.

Μάλιστα, εξέφρασε την ικανοποίησή τους για τα σχόλια που δέχονται από τους επισκέπτες, ξένους και ντόπιους, στην αξιολόγηση που έχουν βάλει εκεί. Φέτος, υπολογίζεται ότι συνολικά, οι επισκέπτες της Κοιλάδας με τα τουριστικά γραφεία, τις οργανωμένες εκδρομές και μαζί με τους ιδιώτες, είναι πάνω από 1.500-2.000 άτομα την ημέρα!

Πηγές Καλλιθέας
Και σ’ αυτό το μοναδικό μνημείο των Πηγών Καλλιθέας, η επισκεψιμότητα φέτος το καλοκαίρι έχει αυξηθεί σε σχέση με το 2019. Οι γάμοι και οι διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται είναι πολύ περισσότερες. Την επιλέγουν ντόπιοι αλλά και επισκέπτες και μάλιστα αυτή την περίοδο «κλείνουν» γάμους όχι για το 2023, που έχουν γίνει κρατήσεις σχεδόν για όλο τον χρόνο, αλλά για το 2024.

Ο κ. Κολιάδης είπε ότι αυτό είναι μία πρόκληση για τους ίδιους ώστε την επόμενη χρονιά να είναι ακόμα καλύτερες οι συνθήκες, οι υπηρεσίες και η προσφορά προς τους επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι τις «Πηγές» επισκέπτονται περίπου 1.200 άτομα την ημέρα, με οργανωμένες εκδρομές όσο και με μεμονωμένους επισκέπτες αλλά και όσους παρακολουθούν τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται εκεί.

Για το θεατράκι, είπε ότι έχει γίνει μελέτη και μια αθηναϊκή εταιρεία έχει αναλάβει τη μελέτη όλου του χώρου, δηλαδή εκτός από το θεατράκι και την είσοδο, την καφετέρια κτλ. Ενώ έχουν θέσει ως στόχο ότι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για να γίνει ο διαγωνισμός.

Άλλα υποκαταστήματα
Σε σχέση με τα υπόλοιπα υποκαταστήματα της Εταιρείας, καταρχάς όσον αφορά στο Παλαιοντολογικό Μουσείο, αυτή τη στιγμή απαιτείται μία εκτεταμένη επισκευή καθώς, όπως είπε, έχει υποστεί μεγάλες ζημιές και θα πρέπει να κάνουν τα απαραίτητα ενόψει του χειμώνα ώστε να μην υποστεί και άλλες.

Από εκεί και πέρα, η μελέτη που έχουν κάνει για αυτό και για το Μουσείο της Μεσαναγρού, στόχος είναι να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα για τη χρηματοδότησή τους, που ειδικά για το Παλαιοντολογικό είναι αρκετά μεγάλο το κόστος.

Σχετικά με τις κατασκηνώσεις του Προφήτη Ηλία, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ επεσήμανε ότι υπάρχει ιδιαιτερότητα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και αυτή τη στιγμή η κατάσταση, όπως διαπίστωσαν και οι ίδιοι, δεν είναι καθόλου καλή και «δεν μας τιμά», όπως είπε χαρακτηριστικά, γι’ αυτό πρέπει να φροντίσουν τον χειμώνα να βρουν μία λύση για την αξιοποίηση των κατασκηνώσεων επειδή είναι ένας πραγματικά μοναδικός χώρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Τέλος, ανέφερε ότι θα υλοποιήσουν τώρα την αξιοποίηση του πάρκου του Θέρμαι, ενώ έκανε λόγο και για μία πολύ μεγάλη δουλειά που πρέπει να γίνει στο πάρκο του Ροδινιού και πρέπει να δουν πώς θα το αξιοποιήσουν προς όφελος των πολιτών.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας