50.000 τουρίστες ήρθαν στη Ρόδο τον Αύγουστο με κρουαζιερόπλοιο

50.000 τουρίστες ήρθαν στη Ρόδο τον Αύγουστο με κρουαζιερόπλοιο

50.000 τουρίστες ήρθαν στη Ρόδο τον Αύγουστο με κρουαζιερόπλοιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Αρκετά ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική κίνηση και στο λιμάνι της Ρόδου αυτό τον μήνα, λόγω του κατάπλου πολλών κρουαζιερόπλοιων καθώς τόσο σε αριθμό όσο και σε επιβάτες, έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ τα αντίστοιχα νούμερα του Αυγούστου του 2019 της χρονιάς κατά την οποία η κρουαζιέρα μετά από αρκετά χρόνια είχε γνωρίσει μία αυξητική πορεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», χθες κατέπλευσαν στο λιμάνι μας δύο κρουαζιερόπλοια (φωτο) με τα οποία μεταφέρθηκαν περίπου 2.000 τουρίστες. Πρόκειται για τα κρουαζιερόπλοια Oosterdam με 1.354 επιβάτες και Seven Seas Explorer με 585 επιβάτες που έφεραν συνολικά στη Ρόδο 1.939 τουρίστες.

Απολογιστικά και σε ό,τι αφορά τον Αύγουστο, μέχρι και χτες ήρθαν στη Ρόδο με κρουαζιερόπλοια συνολικά 50.048 τουρίστες ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του μήνα ο αριθμός τους θα προσεγγίσει τα 60.000 άτομα.

Πρόκειται για νούμερα ιδιαίτερα υψηλά καθώς το 2019, όλο τον Αύγουστο είχαν επισκεφτεί με κρουαζιερόπλοια τη Ρόδο συνολικά 44.000 τουρίστες, γεγονός που δείχνει ότι η κρουαζιέρα όχι μόνο ανακάμπτει αλλά καταγράφει και ικανοποιητική αύξηση στον αριθμό των επιβατών.

Η καλή εξέλιξη της φετινής χρονιάς είναι πλέον γεγονός και μάλιστα όπως δείχνουν τα στοιχεία θα «κλείσει» με πάνω από 400 κρουαζιερόπλοια.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ που υπερκαλύπτει την κίνηση του 2019, χρονιάς που ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών στο λιμάνι μας, και είχε δείξει σημάδια ανάκαμψης μετά από αρκετά χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου