Γιάννης Παρασκευάς: "Ο ένας, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος Κυριάκος Μητσοτάκης"

Γιάννης Παρασκευάς: "Ο ένας, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος Κυριάκος Μητσοτάκης"

Γιάννης Παρασκευάς: "Ο ένας, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος Κυριάκος Μητσοτάκης"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1171 ΦΟΡΕΣ

Γράφει o
Γιάννης Παρασκευάς

Κακοί και εμπαθείς άνθρωποι.
Ξεσηκώθηκαν όλοι και έβαλαν στο στόχαστρό τους αυτόν τον «καλό άνθρωπο», τον μεγάλο μας ηγέτη και πρωθυπουργό, τον κ. Κυριάκο.
Τι κακό τους έκανε το ανθρωπάκι… Δεν φτάνει που προσπαθεί να μας σώσει, από τα τόσα κακά που μας γυροφέρνουν, και αυτοί οι «κακοί άνθρωποι», τον λοιδορούν και τον βρίζουν, γιατί δήθεν έδωσε εντολή να παρακολουθεί η ΕΥΠ, τα τηλέφωνα του κ. Ανδρουλάκη;
Πού το περίεργο, πού το καινούριο, ποιος έστω και με λίγα δράμια μυαλό στο κεφάλι του, θα πίστευε πως ένας Μητσοτάκης πρωθυπουργός, θα άφηνε ελεύθερους και χωρίς παρακολούθηση, πολιτικούς αντιπάλους και πολιτικούς συνεργάτες;

Την τέχνη την ξέρει πάρα πολύ καλά, του την έμαθε ο πατερούλης του, «πρώτος» διδάξας… Θυμάστε κάποιον κολλητό του πατέρα του, ονόματι Γρυλλάκη;
Στα χρόνια της πρωθυπουργίας του πατέρα του (σ.σ. 1990-1993), με τη βούλα της Δικαιοσύνης, αποδεδειγμένα ο κ. Γρυλλάκης, υπεύθυνος τότε της ΕΥΠ, «φακέλωσε» τους πάντες, παρακολουθούσε ό,τι κινείτο γύρω από τη βουλή και τα υπουργεία. Ήταν και σχετικά δύσκολη η παρακολούθηση τότε, ήθελε «κοριούς», συνδέσεις, κόσμο να ακούει, κόσμο να απομαγνητοφωνεί και ούτω καθεξής.

Τι έκανε ο ταλαίπωρος ο Κυριάκος;… Δύο τηλέφωνα παρακολουθούσε, και βάλθηκαν όλοι να του «βγάλουν τα μάτια». Έλεος, δεν λυπούνται τη χώρα, και πάνε να της στερήσουν αυτόν τον μεγάλο ηγέτη, τον απόλυτα επιτυχημένο πρωθυπουργό, αυτόν που «έσπασε» κάθε ρεκόρ σε θανάτους από τον κορωνοϊό, αυτόν που έχει για τους πολίτες τα ακριβότερα καύσιμα, το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα, τα ακριβότερα τηλέφωνα;

Δεν μιλάμε για την ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ. Τέρμα τα γεμάτα καλάθια. Ένα αγγούρι, δύο μπριζόλες, τρεις ντομάτες, μακαρόνια και φασόλια, απλά «να γεμίζει το τσουκάλι».
Δεν κάνω πλάκα, σκεφτόμουν πώς ζει μια τετραμελής οικογένεια, ένα ζευγάρι με δυο παιδιά, χωρίς δικό τους σπίτι.

Υπάλληλοι και οι δύο, και μάλιστα υψηλόμισθοι (μετρημένοι στα δάκτυλα εργαζόμενοι με τέτοιο εισόδημα) μαζεύουν τον μήνα ας, πούμε, πάνω-κάτω δύο χιλιάρικα. Αν δουλεύουν χειμώνα-καλοκαίρι, έχουμε και λέμε:
• Ενοίκιο: 450 ευρώ
• Ρεύμα: 250 ευρώ
• Τηλέφωνα: 150 ευρώ

• Αυτοκίνητο/βενζίνη: 350 ευρώ
• Ασφάλεια/τέλη κυκλοφορίας: 250 ευρώ
• Νερό: 60 ευρώ
Αθροιστικό σύνολο: 450+250+150+350+250+60=1510 ευρώ
Υπολείπονται τετρακόσια ενενήντα (490) ευρώ για φαγητό, για ένδυση και υπόδηση, για τα παιδιά, για τους γιατρούς, για κάποιο καφέ ή τσιγάρα. Έλα εσύ να ζήσεις… Πιθανόν και οι δυο τους, άνδρας και γυναίκα, να έχουν ένα ή δύο πτυχία.
Δεν ντρέπονται όλοι αυτοί της αντιπολίτευσης και κάποιοι δημοσιογράφοι, να «ξερνούν» τόση κακία εναντίον του Κυριάκου μας και με αφορμή κάποιες παρακολουθήσεις, να ζητούν την πολιτική και νομική καταδίκη του.

Δεν ντρέπονται, που δεν τον αφήνουν να εκπληρώσει το θεάρεστο έργο του, να δίνει επιδόματα «μαϊμού», να κάνει δήθεν εκπτώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και από την πίσω πόρτα να χρηματοδοτεί τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, αυτούς που δήθεν μέσω Χρηματιστηρίου καθορίζουν την τιμή του;

Τα βρήκαν αυτοί οι σωτήρες μεταξύ τους, τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας εννοώ, και από οχτώ ή δέκα, μετά τις πρόσφατες αγοραπωλησίες έμειναν τρείς.
(Πόσοι είναι συνέταιροι της «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΕ»;)
Ποιος άλλος πρωθυπουργός, «αχάριστοι», θα έδινε μη επιστρεπτέες επιδοτήσεις εκατομμυρίων, χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς καμία δέσμευση για αυτούς που τα πήραν;

Όλους τους φίλους και εν δυνάμει ψηφοφόρους του, τους βόλεψε αυτός ο καλός άνθρωπος και αντί να τον ευγνωμονούν, τον βρίζουν γιατί κάποιοι, κάτι λίγα θα επιστρέψουν.

Έγκλημα είναι που σε μια νύχτα άλλαξε τον νόμο και έβαλε την ΕΥΠ υπό την προστασία του; Τέτοιο μαγαζί θα το άφηνε σε χέρια ασχέτων; Αυτός είναι πρωθυπουργός. Αυτός που ξέρει τι θέλει και ξέρει με ποιους τρόπους θα διατηρήσει τα κεκτημένα.
Τόσα χρόνια περίμενε να γίνει πρωθυπουργός, θα αφήσει τον κάθε τυχάρπαστο να του κλέψει την εξουσία;

Ηγέτης ο άνθρωπος, μέχρι το αμερικάνικο κογκρέσο υποκλίθηκε στη μεγαλοσύνη το… Κλήθηκε, δεν μπορούσαν οι Αμερικάνοι να αγνοήσουν έναν πολιτικό τέτοιου διαμετρήματος. Μίλησε και όρθιοι οι γερουσιαστές μανιωδώς τον χειροκροτούσαν.
Τι χαμόγελο, τι σπαθάτη ματιά, τι κορμοστασιά, όλη η Ελλάδα ένιωσε την ανατριχίλα της χαράς για την αναγνώριση του άξιου πρωθυπουργού μας και της χώρας.
Γύρισε στη σουίτα του κατευχαριστημένος, στάθηκε μπροστά στον μεγάλο καθρέπτη, καμάρωνε τον εαυτό του και μονολογούσε.

«Κυριάκο, είσαι μεγάλος, είσαι ο ένας, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος».
Αυτόν τον άνθρωπο, που αυτή η χώρα είναι πολύ μικρή για αυτόν, βρέθηκαν διάφοροι και προσπαθούν να τον σπιλώσουν για κάποιες παρακολουθήσεις.
Δεν καταλαβαίνετε ότι το έκανε για το καλό σας;

Μόλις μάθει κάτι άσχημο για σας, θα σας ενημερώσει ο άνθρωπος και θα σας προτρέψει να είστε προσεκτικοί, για να μην έχετε οικογενειακά δράματα.
Ένας αρχηγός πρέπει να προνοεί, να προβλέπει, να ξέρει τι συμβαίνει γύρω του, για να μην τον πιάσουν στον ύπνο.
Αυτό έκανε, και αυτό θα κάνει ο Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου