Στον τελικό προορισμό της η Aegean Regatta

Στον τελικό προορισμό της η Aegean Regatta

Στον τελικό προορισμό της η Aegean Regatta

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 208 ΦΟΡΕΣ

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο η Aegean Regatta, μια από τις πιο δημοφιλείς ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις στην Ελλάδα με τη συμμετοχή και σκαφών του ΑΣΙΑΘ Ρόδου.

Ουσιαστικά φέτος ο αγώνας επανήλθε πλήρως και θύμιζε κάτι από τα… παλιά μετά και την πανδημία, αφού πέρσι πραγματοποιήθηκε με λιγότερα σκάφη. Συνολικά βαθμολογήθηκαν 56 σκάφη στις κατηγορίες ORC Performance και ORC Sport σε έξι και πέντε ιστιοδρομίες αντιστοίχως στο Βόρειο Αιγαίο.

Τα πληρώματα ξεκίνησαν από τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας και με ενδιάμεσους σταθμούς σε Φούρνους, Αγαθονήσι και Πυθαγόρειο, έφτασαν στον τελικό προορισμό τους, το Βαθύ Σάμου. Τα σκάφη ANATELOUSSA AFRODITI, BAXIMUS και GRANMA X ήταν πρώτα κατά σειρά στην ORC Performance, ενώ τα MELIPLOE, MARAKI και KRAKEN στην ORC Sport.

Σκοπός της διοργάνωσης κάθε χρόνο, είναι τα πληρώματα να επισκέπτονται νησιά και να γνωρίζουν μέσα από συγκεκριμένες εκδηλώσεις τις ομορφιές και τον τρόπο ζωής των κατοίκων, όπως επίσης και την παράδοση κάθε περιοχής. Πρόκειται φυσικά, για μικρά νησιά που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν δύσκολο να ενταχθούν στο πρόγραμμα μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης.

Τα πρώτα δέκα σκάφη ανά κατηγορία:

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”