Δικάζεται Ιρακινός για μεταφορά 28 μεταναστών στο Καστελλόριζο

Δικάζεται Ιρακινός για μεταφορά 28 μεταναστών στο Καστελλόριζο

Δικάζεται Ιρακινός για μεταφορά 28 μεταναστών στο Καστελλόριζο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 196 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων θα καθίσει τον επόμενο μήνα 24χρονος αλλοδαπός από το Ιράκ, για να δικαστεί για τη μεταφορά 28 αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στο Καστελλόριζο.

Για τον 24χρονο όλα ξεκίνησαν στις 24 Μαΐου 2017 τα ξημερώματα, όταν σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε στη νήσο Ρω Μεγίστης είκοσι εννέα (29) αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Καστελλόριζου.

Μεταξύ των αλλοδαπών από την προανάκριση που έγινε εντοπίστηκε και ο 24χρονος, φερόμενος ως διακινητής τους, ο οποίος και συνελήφθη από προσωπικό του Λιμενικού.

Σε βάρος του 24χρονου αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Σταύρο Σκάρο, προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος είχε δηλώσει πως δεν είναι διακινητής αλλά μεταφερόμενος και πως το σκάφος, κυβερνούσε Τούρκος ο οποίος στα μισά της διαδρομής έπεσε στη θάλασσα και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Μάλιστα αυτό το έχουν επισημάνει και άλλοι μεταφερόμενοι στις καταθέσεις τους. Ο 24χρονος είχε πει επίσης πως δεν ήταν αυτός που πήρε στα χέρια του το σκάφος μετά την αποχώρηση του διακινητή, αλλά άλλο άτομο από τους μεταφερόμενους και δήλωσαν αυτόν καθώς όλοι οι υπόλοιποι έχουν οικογένειες και δεν ήθελαν να χωριστούν.

Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 24χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών