Ο καλύτερος Αύγουστος όλων των εποχών για τη Ρόδο

Ο καλύτερος Αύγουστος όλων των εποχών για τη Ρόδο

Ο καλύτερος Αύγουστος όλων των εποχών για τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1121 ΦΟΡΕΣ

Ο καλύτερος Αύγουστος όλων των εποχών ήταν ο φετινός για τη Ρόδο, καθώς οι τουρίστες που επισκέφθηκαν το νησί ξεπέρασαν τις 500.000, σπάζοντας κάθε ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2019 όταν η τουριστική κίνηση εκτοξεύθηκε στα ύψη.



Τα ακριβή στοιχεία της τουριστικής κίνησης θα δοθούν το προσεχές διάστημα αναλυτικά από τη Fraport Greece και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι επισκέπτες μας τον μήνα που πέρασε κυμάνθηκαν από 510.000 έως 520.000 άτομα.

Πρόκειται για νούμερα που δεν είχαμε καν φανταστεί καθώς η τουριστική σεζόν εξελίχθηκε ανέλπιστα καλά, και η πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε σενάριο που υπήρχε αρχικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όταν η τουριστική σεζόν ολοκληρωθεί, ο απολογισμός που θα γίνει θα δείξει πάνω από 2.500.000 τουρίστες!

Το ίδιο καλά εξελίσσεται και η κίνηση στην κρουαζιέρα, και μάλιστα ο Αύγουστος έδειξε ότι είχε μεγάλη δυναμική καθώς ξεπέρασε τα δεδομένα του αντίστοιχου μήνα του 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το μήνα που πέρασε κατέπλευσαν στη Ρόδο 55 κρουαζιερόπλοια τα οποία έφεραν συνολικά 60.025 τουρίστες ενώ τον ίδιο μήνα του 2019, είχαν καταπλεύσει 35 κρουαζιερόπλοια με 44.050 τουρίστες.

Η τουριστική κίνηση λοιπόν στη Ρόδο, αποδεδειγμένα εξελίσσεται ιδιαίτερα θετικά και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς κάνοντας μία βόλτα στη Μεσαιωνική Πόλη η οποία δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες (φωτο). Σε κάθε γωνιά της, η κίνηση είναι μεγάλη και τα καταστήματα δεν προλαβαίνουν κάποιες φορές να εξυπηρετούν.

Ένα είναι βέβαιο: η φετινή χρονιά καταγράφει σημαντική αύξηση στην κίνηση, που θα οδηγήσει και σε αύξηση των εσόδων μας, όχι στον βαθμό που θα περιμέναμε, όμως η εξέλιξη αυτή θα είναι μία τονωτική «ένεση» μετά από τα δύο χρόνια πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου