Γ. Ματσίγκος: Δεδομένο πλέον ότι φέτος θα ξεπεράσουμε τα 2.500.000 σε αφίξεις τουριστών

Γ. Ματσίγκος: Δεδομένο πλέον ότι φέτος θα ξεπεράσουμε τα 2.500.000 σε αφίξεις τουριστών

Γ. Ματσίγκος: Δεδομένο πλέον ότι φέτος θα ξεπεράσουμε τα 2.500.000 σε αφίξεις τουριστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 643 ΦΟΡΕΣ

«Ο φετινός Αύγουστος ήταν ο καλύτερος Αύγουστος όλων των εποχών. Θα πάμε καλύτερα από το 2019. Είναι δεδομένο ότι φέτος θα ξεπεράσουμε τα 2,5 εκατομμύρια σε αφίξεις τουριστών. Σε σύγκριση με το 2019, οι φετινές αφίξεις θα είναι αυξημένες κατά 5%» δήλωσε στον “Sky Rodos” ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

«Ήταν ο καλύτερος Αύγουστος όλων των εποχών σε αφίξεις. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι πάμε καλύτερα από το 2019. Είναι δεδομένο ότι θα ξεπεράσουμε τα 2.500.000 σε διεθνείς αφίξεις. Το 2019 είχαμε 2.343.000 αφίξεις.

Εκτιμώ πως στο τέλος της σεζόν η αύξηση θα διαμορφωθεί στο 5% . Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου έχουμε μια μείωση αλλά αυτό συμβαίνει πάντα. Από τις 3 Σεπτεμβρίου θα έχουμε και πάλι αύξηση των αφίξεων.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι για Σεπτέμβριο Οκτώβριο έχουν προγραμματιστεί περισσότερες πτήσεις», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου.

Όσο για τον λόγο της επιτυχίας, ο κ. Ματσίγκος τόνισε πως οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.
«Κάναμε πολύ καλή υγειονομική διαχείριση. Η Ρόδος είναι εμβληματικός, ποιοτικός, τουριστικός προορισμός με προσιτές τιμές.

Επίσης τα πήγαμε καλά και στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης είχαμε καθυστερήσεις. Σε μας υπήρξε αύξηση της κίνησης γιατί υπήρξε πολύ καλή διαχείριση και εξυπηρέτηση στο αεροδρόμιο. Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό και στην εταιρεία Fraport που διαχειρίζεται τον αερολιμένα», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

Είναι επίσης θετικό το γεγονός ότι θα υπάρχουν πτήσεις και τον Νοέμβριο, γεγονός που σημαίνει ότι και τον Οκτώβριο τα αεροπλάνα που θα έρχονται στη Ρόδο θα είναι γεμάτα.

Σε ερώτηση για την τουριστική σεζόν του 2023, ο κ. Ματσίγκος δήλωσε: «Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε προβλέψεις. Υπάρχει αβεβαιότητα σε όλη την Ευρώπη. Δεν σκέπτονται τις διακοπές τους από τώρα οι Ευρωπαίοι. Σίγουρα θα είναι δύσκολη η επόμενη σεζόν και δεν είναι σίγουρο ότι θα πιάσουμε τα νούμερα τα φετινά. Του χρόνου οι τουρίστες δεν θα έχουν ούτε τα χρήματα ούτε και τη φετινή «δίψα» για διακοπές.

Δύσκολη θα είναι η κατάσταση και για τις αφίξεις από τη Ρωσία όπως είπε.

«Θα πρέπει να πω ότι η Γερμανία θα ζητήσει να εξαιρεθούν οι κάτοικοι της Ρωσίας από τις κυρώσεις ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Θα συζητηθεί να ανοίξει η ρώσικη αγορά. Καλό είναι να ανοίξει για να δρομολογηθεί και αυτή η αγορά ξανά. Θα υπογραφούν συμβόλαια για το 2023, αλλά δεν βλέπω ανάκαμψη από τη Ρωσία την επόμενη σεζόν», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου