Θα αποζημιωθεί για ζημιά στο αυτοκίνητό της από πτώση δέντρου

Θα αποζημιωθεί για ζημιά στο αυτοκίνητό της από πτώση δέντρου

Θα αποζημιωθεί για ζημιά στο αυτοκίνητό της από πτώση δέντρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 508 ΦΟΡΕΣ

Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο δήμος Καλυμνίων αποδέχεται μετά και από εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του που θεωρεί ότι υπάρχει συμφέρον του δήμου, να προχωρήσει σε εξώδικο συμβιβασμό με δημότισσα και να της καταβληθεί το ποσό των 1.153,20 ευρώ που απαιτείται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο όχημά της από την πτώση δέντρου.

Προϋπόθεση καταβολής του ποσού είναι ότι η δημότισσα θα προσκομίσει βεβαίωση πώς δεν υφίσταται σχετική ασφαλιστική κάλυψη για το όχημά της και υπό τον σημαντικό όρο, ότι θα δηλώσει πως δεν έχει, ούτε διατηρεί κατά του δήμου καμία άλλη αξίωση από οποιαδήποτε αιτία αναφορικά με το εν λόγω συμβάν.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022 στις 5.00 το πρωί, όταν έσπασε ο μεγάλος κεντρικός βραχίονας και έπεσε καταγής του αιωνόβιου πλατάνου, με τη δική του ξεχωριστή ιστορία, που δεσπόζει στην περιοχή της Μαρίσκας. Από την πτώση του, υπέστησαν υλικές ζημιές και φθορές ένα αυτοκίνητο και ένα μηχανάκι.

Να σημειώσουμε ότι ο δήμος σύμφωνα με τον «Κώδικα Δήμων» είναι αποκλειστικά αρμόδιος για τη συντήρηση των χώρων πρασίνου και υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων, που ανήκουν στην τοπική αρμοδιότητα,καθώς και για τη μέριμνα και τη λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων. Επίσης, ο εν λόγω πλάτανος βρίσκεται επί δημοτικής οδού.

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch