Νίσυρος: Απατεώνες εκμεταλλεύονται ξένα κτήματα για να λαμβάνουν κρατικές επιδοτήσεις

Νίσυρος: Απατεώνες εκμεταλλεύονται  ξένα κτήματα για να λαμβάνουν κρατικές επιδοτήσεις

Νίσυρος: Απατεώνες εκμεταλλεύονται ξένα κτήματα για να λαμβάνουν κρατικές επιδοτήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 502 ΦΟΡΕΣ

Περιστατικά παράνομης χρήσης εκτάσεων από επιτήδειους προκειμένου να λαμβάνουν κρατικές επιδοτήσεις καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στη Νίσυρο.

Κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) βρίσκεται στο νησί για την διερεύνηση των περιστατικών.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νισύρου, αναφέρει τα εξής:

Στο νησί βρίσκεται κλιμάκιο του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων) για να ελέγξει εκτάσεις οι οποίες έχουν δηλωθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για χρήση βοσκότοπων και καλλιεργειών, από ιδιώτες οι οποίοι καρπώνονται κρατικές επιδοτήσεις από κονδύλια της Ε.Ε.

Έχουν παρουσιαστεί στο νησί άτομα μη Νισύριοι, οι οποίοι έχουν δηλώσει παράνομα εκτάσεις άλλων ιδιοκτητών, με πλαστά έγγραφα και εν αγνοία αυτών, και παίρνουν τις επιδοτήσεις αυτές από το 2016. Μεταξύ των εκτάσεων είναι και τα νησιά της Νισύρου Παχιά και Περγούσα.

Ο Δήμαρχος Νισύρου ενημερώθηκε για αυτά τα περιστατικά πριν δύο μέρες και αντέδρασε αμέσως στέλνοντας επιστολή τόσο στο ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κο Γιώργο Γεωργαντά.

Ο Δήμος θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διαλευκανθεί η όλη κατάσταση, που στόχο έχει την εκμετάλλευση της Νισύρικης γης από αγνώστους με κίνδυνο χρησικτησίας και την κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Παραθέτουμε την επιστολή του δημάρχου Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίου στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Νισύρου: 76 χρόνια μετά, οι Παλαιστίνιοι ζουν ξανά δεύτερη Νάκμπα

Εντοπίστηκαν 44 αλλοδαποί στη Νίσυρο νωρίς το πρωί

Διανομή κατσικιών για το Πάσχα από τον δήμο της Νισύρου

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ζωντανή μετάδοση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στη Νίσυρο

Ο δήμαρχος Νισύρου στις Βρυξέλλες σε συνάντηση του δικτύου "Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης - Building Europe with local councilors BELC"

Αναβίωσε στη Νίσυρο το έθιμο της «Καλαντήρας»

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών