Αδελφοποιήθηκαν χθες οι δήμοι Κω και Λάρισας

Αδελφοποιήθηκαν χθες οι δήμοι Κω και Λάρισας

Αδελφοποιήθηκαν χθες οι δήμοι Κω και Λάρισας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 245 ΦΟΡΕΣ

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Λάρισας η τελετή αδελφοποίησης των δήμων Κω και Λάρισας, στο πλαίσιο ανάπτυξης της ιστορικής σχέσης των δύο πόλεων, της Κω, ως γενέτειρας του Ιπποκράτη και της Λάρισας, της πόλης που τον φιλοξένησε στα ύστερα χρόνια της ζωής του και η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του δήμου Κω, του νοσοκομείου Κω και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, τόνισε στην ομιλία του ότι «...με την αδελφοποίηση των δύο δήμων τίθενται οι βάσεις για δημιουργική συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη και προβολή των Ιπποκρατικών Αρχών και Ιδεών».

Ο δήμαρχος Κω σημείωσε ιδιαίτερα ότι «...οι Κώοι, αισθανόμαστε ένα μεγάλο βάρος και μία ιστορική υποχρέωση. Να διαφυλάξουμε αναλλοίωτες τις Ιπποκρατικές αρχές και να τις διαδώσουμε στην παγκόσμια κοινότητα» και τόνισε χαρακτηριστικά ότι, «...αποτελεί τιμή για το νησί μας και τον Κωακό λαό, να είμαστε οι σύγχρονοι θεματοφύλακες της Ιπποκρατικής ιδέας».

Ο Θεοδόσης Νικηταράς αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφορά του Ιπποκράτη στην ανθρωπότητα, σημειώνοντας ότι «...έδωσε νόημα στον ανθρώπινο βίο, αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο ως ενιαία ψυχοσωματική ενότητα. Τον έθεσε, στο επίκεντρο του ιατρικού ενδιαφέροντος, εδραιώνοντας ταυτόχρονα, τις βασικές αρχές της σύγχρονης Βιοηθικής και Ιατρικής Δεοντολογίας».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του δήμου Κω, του νοσοκομείου Κω και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την οργάνωση Μεταπτυχιακού Τμήματος στην Κω, σχετικό με την Ιπποκρατική Ιατρική και Ηθική και την υποστήριξη του νοσοκομείου, με την υιοθεσία του από τη Σχολή Επιστημών Υγείας.

«Αυτή η συνεργασία, θα στηρίζεται από τον δήμο και το νοσοκομείο της Κω, με την κάλυψη εξόδων για τακτικές επισκέψεις γιατρών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξειδικευμένες εξετάσεις», τόνισε ο δήμαρχος Κω.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια προβολή της Ελλάδας μέσω του έργου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω

Σε Κω και Κάλυμνο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Προσλήψεις στον δήμο Κω

Η καθαριότητα των αρχαιολογικών χώρων

Έκλεψε τον εργοδότη του

Αεροδιακομιδή για 30χρονο πολυτραυματία από την Κω στο Ηράκλειο

Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στην Κω για τον Θαλάσσιο Τουρισμό

Κως: Αλλοδαπός παρενόχλησε 15χρονη σε Ίντερνετ καφέ