ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1962- Ροδία φοιτήτρια εφονεύθη υπό αυτοκινήτου εις Αθήνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1962- Ροδία φοιτήτρια εφονεύθη υπό αυτοκινήτου εις Αθήνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν: 1962- Ροδία φοιτήτρια εφονεύθη υπό αυτοκινήτου εις Αθήνας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 561 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3417

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΜΙΑΣ ΚΟΠΕΛΛΑΣ
Ροδία φοιτήτρια εφονεύθη υπό αυτοκινήτου εις Αθήνας

Κατά πληροφορίας εξ Αθηνών, τραγικόν δυστύχημα έλαβεν χώραν εκεί την πρωΐαν του παρελθόντος Σαββάτου με αποτέλεσμα ως ανεφέρθη τον θάνατον της εκ Ρόδου φοιτήτριας Μαίρης Σταύρου Ζαννετίδου. Την πληροφορίαν μετέδωσε προς τον πατέρα του θύματος συγγενής του εξ Αθηνών ο οποίος είχεν αναλάβει να φιλοξενή την φοιτήτριαν κατά την διάρκειαν των σπουδών της εις το Πανεπιστήμιον Αθηνών.

Συγκεκριμένως εγνώσθη ότι την πρωΐαν του Σαββάτου καθ’ ον χρόνον η Ζαννετίδου ανέμενε εις την στάσιν του λεωφορείου πλησίον ενός περιπτέρου αυτοκίνητον, ψυγείον, επέπεσεν επί του περιπτέρου αφού ανήλθεν εις το πεζοδρόμιον και εν συνεχεία επέπεσεν εις στέγαστρον στάσεως και ετραυμάτισε τρία άτομα ελαφρώς, την δε εκ Ρόδου φοιτήτρια σοβαρότατα. Ολίγον αργότερον καθ’ ον χρόνον η νεαρά μετεφέρετο δι’ αυτοκινήτου των πρώτων βοηθειών, εξέπνευσε.
Η σορός της νέας μεταφέρεται εις Ρόδον.

Κοινοταρχείον θα ανεγερθή εις Καλυθιές
Υπό του μηχανικού της ΤΥΔΚ κ. Κ. Κούκουρα συνετάχθη μελέτη ανεγέρσεως κοινοτικού καταστήματος εις κοινότητα Καλλιθιών. Η μελέτη προβλέπει την κατασκευήν διωρόφου οικοδομής η οποία θα περιλαμβάνη εις το ισόγειον δύο μαγαζιά και δύο αποθήκας προς ενοικίασιν εις δε τον όροφον τα γραφεία προέδρου και γραμματέως την αίθουσαν συνεδριάσεων του συμβουλίου και αίθουσαν αναμονής κοινού. Το κοινοτικόν κατάστημα θα διαθέση και ξενώνα ως και κοινοχρήστους χώρους εις το ισόγειον και τον όροφον. Η δαπάνη κατασκευής του ως άνω έργου προβλέπεται εις 360.000 δρχ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΤ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ ΕΔΕΧΘΗ ΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΝ
Χθες την εσπέραν ανεχώρησεν εκ Ρόδου ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης μετά διήμερον παραμονήν ενταύθα, κατά την διάρκειαν της οποίας εδέχθη εις συνεργασίαν τον Νομάρχην Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου, επί όλων των θεμάτων της περιφερείας.

Ο κ. Υπουργός εδέχθη επίσης προχθές εις συνεργασίαν τον Δήμαρχον Ρόδου κ. Θεοχάρην, καθώς και εκπροσώπους διαφόρων τοπικών οργανώσεων και πολίτας, οι οποίοι ανέπτυξαν αιτήματά των.

Ο κ. Υπουργός εδέχθη τον πρόεδρον του εργατικού κέντρου κ. Λαμπριανόν μετά του οποίου συνεζήτησεν διάφορα εργατικά ζητήματα, ως και τους προέδρους των κοινοτήτων Απολλακιάς, Αρχαγγέλου, Παραδεισίου, Διμυλιάς κ.λπ. Εξ άλλου ο κ. Κωτιάδης εδέχθη διαφόρους επιτροπάς και κοινόν και εξήτασε τοπικά ζητήματα.

Ο κ. Υπουργός εδέχθη επίσης τους προέδρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών.


Εορταί τριδυμοποιήσεως Κω-Σαλερνό και Μονπελλιέ εις διεθνές συνέδριον ιατρών
ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας).
Συμφώνως προς πληροφορίας ληφθείσας εις Κω το 5ον Διεθνές Συνέδριον ιατρικής θα λάβη χώραν από της 3ης τρέχονος μέχρι της 9ης εις Μονπελλέ της Γαλλίας και επ’ ευκαιρία θα γίνουν αι εορταί τριδυμοποιήσεως των πόλεων Κω Μονπελιέ και Σαλέρνο, αι οποίαι υπήρξαν λίκνα της Ιατρικής. Κωλυομένου του Δημάρχου Κω, την πόλιν θα εκπροσωπήση ο καθηγητής του Πανεπιστημίου κ. Σπ. Οικονόμου.

Σ. ΠΙΣΣΑΡΗΣ

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!