Ξανά «ζωντανό» στιβικά το στάδιο Ξηροκάμπου Λέρου

Ξανά «ζωντανό» στιβικά  το στάδιο Ξηροκάμπου Λέρου

Ξανά «ζωντανό» στιβικά το στάδιο Ξηροκάμπου Λέρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 204 ΦΟΡΕΣ

Μια αναπτυξιακή πνοή δίνει η ΕΑΣ Δωδεκανήσου το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο στάδιο Ξηροκάμπου Λέρου με τη διοργάνωση εκεί των διασυλλογικών αγώνων Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’. Σ’ αυτούς θα συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 12-13 ετών στα γνωστά Τέτραθλα από σωματεία της Λέρου φυσικά, της Κω, της Καλύμνου και της Πάτμου, κάνοντας τα πρώτα τους βήματα στον στίβο. Συνδιοργανωτές θα είναι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κι ο ΔΟΠΑΙΣΑΠ Λέρου και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 16.30.

Περισσότερα για τη διοργάνωση:
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα σωματεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου με απεριόριστο αριθμό αθλητών – αθλητριών από κάθε σωματείο, με την προϋπόθεση φυσικά ότι για τους συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες έχει εκδοθεί δελτίο αθλητικής ιδιότητας από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΕΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
Συμμετέχουν μόνο οι αθλητές – αθλήτριες που έχουν γεννηθεί τα έτη 2009 – 2010.
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΘΛΟΥ
60μ – 1.200μ – Μήκος – Vortex
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
α) Κάθε αθλητής – αθλήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε δύο το ανώτερο αγωνίσματα σε κάθε ένα από τα τέτραθλα.
β) Στο ωρολόγιο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται όλα τα δρομικά αγωνίσματα. Οι αθλητές – αθλήτριες θα μπορούν να συμμετέχουν στα 1200μ. ή εναλλακτικά στα 2000μ. Βάδην.

γ) Σε κάθε τέτραθλο τα αγωνίσματα που θα συμμετέχουν οι αθλητές – αθλήτριες, θα πρέπει να είναι διαφορετικά από τα αγωνίσματα που συμμετείχαν στο προηγούμενο τέτραθλο. Εάν στο δρομικό τέτραθλο έχουν συμμετάσχει στα 60μ και 2000μ βάδην, τότε στο αλτικό τέτραθλο θα πρέπει να συμμετέχουν σε διαφορετικά αγωνίσματα π.χ. στα 60μ εμπ. και στο μήκος.
Επομένως οι αθλητές – αθλήτριες συμμετέχουν συνολικά σε 6 το ανώτερο διαφορετικά αγωνίσματα, από το σύνολο των 7 διαφορετικών αγωνισμάτων των τετράθλων.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:
Για τον καθένα από τους τρεις αγώνες ισχύουν τα παρακάτω:
Το κάθε σωματείο βαθμολογείται – αξιολογείται για τον καθένα από τους τρεις αγώνες, σύμφωνα με τα παρακάτω:
Με ΠΕΝΤΕ βαθμούς, εάν συμμετέχει με 5 - 9 αθλητές - τριες συνολικά.
Με ΔΕΚΑ βαθμούς, εάν συμμετέχει με 10 - 14 αθλητές - τριες συνολικά.
Με ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ βαθμούς, εάν συμμετέχει με 15 τουλάχιστον αθλητές – τριες συνολικά.

Επομένως οι περισσότεροι βαθμοί που μπορεί να συγκεντρώσει ένα σωματείο από τους διασυλλογικούς αγώνες «τετράθλου» της κατηγορίας Κ14 είναι:
Α’ ΑΓΩΝΑΣ: 15 Βαθμοί
Β’ ΑΓΩΝΑΣ: 15 Βαθμοί
Γ’ ΑΓΩΝΑΣ: 15 Βαθμοί
ΣΥΝΟΛΟ = 45 Βαθμοί

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ –
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

α) Οι επιδόσεις των αθλητών – τριών βαθμολογούνται με κλίμακα βαθμολογίας από 10 μέχρι 110 βαθμούς.
β) Βραβεύονται οι ΤΡΕΙΣ πρώτοι νικητές και οι ΤΡΕΙΣ πρώτες νικήτριες της συνολικής κατάταξης των δύο αγωνισμάτων που συμμετέχουν σε κάθε τέτραθλο.

Στη συνολική κατάταξη και βράβευση, συμπεριλαμβάνονται μόνο οι αθλητές – αθλήτριες που συμμετέχουν στα δύο αγωνίσματα, σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου που αναφέρονται στα σύνθετα αγωνίσματα

Ισοπαλίες: Αν δύο ή περισσότεροι αθλητές ή αθλήτριες συγκεντρώσουν τον ίδιο αριθμό βαθμών σε οποιαδήποτε θέση κατάταξης του αγώνα, οι αθλητές θα ανακηρύσσονται ισόπαλοι.

γ) Προτείνεται επίσης και η βράβευση των τριών πρώτων νικητών - νικητριών των επιμέρους ατομικών αγωνισμάτων που συμπεριλαμβάνονται σε κάθε τέτραθλο. (π.χ. οι τρεις πρώτοι στα 60 εμπ., οι τρεις πρώτοι στα 1.200μ, οι τρεις πρώτες στο ύψος, οι τρεις πρώτες στο μπαλάκι κ.λπ.).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
α) Για τη συμμετοχή στους αγώνες απαιτείται η υποβολή δήλωσης συμμετοχής με την οποία το σωματείο δηλώνει ανεπιφύλακτα, ότι αποδέχεται τους όρους της προκήρυξης των διασυλλογικών αγώνων Κ14 και την εφαρμογή των κανονισμών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

β) Δηλώσεις συμμετοχής στέλνουν απαραίτητα τα σωματεία στην Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Δωδεκανήσου στο email segasdod@gmail.com μέχρι τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12:00.

γ) Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι υπογεγραμμένες από τον πρόεδρο, το γενικό γραμματέα και να στέλνονται από το e-mail του σωματείου ή του εκπροσώπου του σωματείου.

Αγωνιστική βαθμολογία ομαδικής κατάταξης και ομαδική βράβευση σωματείων σε κάθε μια από τις τρεις αγωνιστικές ημέρες (μετά από απόφαση της διοργανώτριας ΕΑΣ):
α) Προτείνεται από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και εφαρμόζεται μετά από απόφαση της κάθε διοργανώτριας Ε.Α.Σ., αγωνιστική βαθμολογία ομαδικής κατάταξης και ομαδική απονομή επάθλων σωματείων για κάθε κατηγορία, αφού τα ΤΕΤΡΑΘΛΑ σε αυτές τις ηλικίες αντιμετωπίζονται και ως ομαδικό αγώνισμα.
Μία ομαδική κατάταξη και απονομή για τα ΑΓΟΡΙΑ και μία ομαδική κατάταξη και απονομή για τα ΚΟΡΙΤΣΙΑ, σε κάθε αγωνιστική ημέρα.

β) Για να βαθμολογηθεί (αγωνιστική βαθμολογία) ένα σωματείο και να υπολογιστεί στην ομαδική κατάταξη και απονομή των επάθλων, πρέπει να έχει πέντε τουλάχιστον αθλητές ή αθλήτριες στην τελική κατάταξη της αντίστοιχης κατηγορίας.

γ) Για τον υπολογισμό της συνολικής αγωνιστικής βαθμολογίας κάθε σωματείου (με την προϋπόθεση ότι έχει τουλάχιστον 5 αθλητές ή αθλήτριες στην τελική κατάταξη) προστίθενται οι βαθμοί επίδοσης των δέκα καλύτερων αθλητών και αθλητριών του σε κάθε κατηγορία.

δ) Σύμφωνα με την παραπάνω συνολική βαθμολογία γίνεται η κατάταξη των σωματείων και η απονομή των επάθλων στα ΕΞΙ πρώτα σωματεία για κάθε κατηγορία.
π.χ. Έχει στην τελική κατάταξη 4 Αγόρια: Δεν βαθμολογείται.

Έχει στην τελική κατάταξη 5 Αγόρια και 3 Κορίτσια: Προστίθενται οι βαθμοί των 5 αθλητών και το σύνολό τους αποτελεί την αγωνιστική βαθμολογία του σωματείου στα Αγόρια. Στα Κορίτσια δεν βαθμολογείται, αφού δεν έχει 5 τουλάχιστον αθλήτριες.

Έχει στην τελική κατάταξη 9 Αγόρια: Προστίθενται οι βαθμοί των 9 αθλητών και το σύνολο τους αποτελεί την αγωνιστική βαθμολογία του σωματείου στα Αγόρια.
Έχει στην τελική κατάταξη 10 Αγόρια: Προστίθενται οι βαθμοί των 10 αθλητών και το σύνολο τους αποτελεί την αγωνιστική βαθμολογία του σωματείου στα Αγόρια.

Έχει στην τελική κατάταξη 15 Κορίτσια και 3 Αγόρια: Προστίθενται οι βαθμοί των 10 ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ αθλητριών και το σύνολό τους αποτελεί την αγωνιστική βαθμολογία του σωματείου στα Κορίτσια. Στα Αγόρια δεν βαθμολογείται, αφού δεν έχει 5 τουλάχιστον αθλητές.

- Η αγωνιστική βαθμολογία υπολογίζεται μόνο για την κατάταξη των σωματείων και την ομαδική απονομή των επάθλων. Δεν έχει σχέση με την αξιολόγηση των σωματείων, για την οποία αναφέρονται αναλυτικά στην προηγούμενη παράγραφο.

Διαβάστε ακόμη

Κορυφαίες επιδόσεις παγκοσμίως από τον βετεράνο Παντελή Χρυσοχό σε μήκος και τριπλούν

«Θέλουμε έναν ανταγωνιστικό Ταξιάρχη»

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου