Οι αγωνιστικές Ακαδημίες δεν είναι… πάρκινγκ παιδιών…

Οι αγωνιστικές Ακαδημίες  δεν είναι… πάρκινγκ παιδιών…

Οι αγωνιστικές Ακαδημίες δεν είναι… πάρκινγκ παιδιών…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 171 ΦΟΡΕΣ

Ένα από τα σημαντικά που ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης της ΠΑΕ Διαγόρας έχει να κάνει με το θέμα των Ακαδημιών.

Ο νέος αντιπρόεδρος λοιπόν, Χρήστος Παπαδημητρίου, είπε πως από εδώ και στο εξής ο έλεγχός τους (όσον αφορά το ποδόσφαιρο) θα βρίσκεται στην ΠΑΕ και όχι στον ερασιτέχνη, όπως άλλωστε προστάζει ο νόμος. Πρόσθεσε δε πως δεν είναι δυνατόν οι γονείς να πληρώνουν «μηνιάτικο» για να παίζουν τα παιδιά τους μπάλα.

Είπε μια πολύ μεγάλη αλήθεια την οποία έχουμε ξεχάσει εδώ και πολλά χρονιά στην Ελλάδα. Και οι γονείς απλά το αποδέχθηκαν. Να πληρώνουν δηλαδή, για να παίζουν τα παιδιά τους μπάλα, επειδή αυτά που κάποτε λέγαμε «δεύτερα» και «τρίτα», αναβαθμίστηκαν σε «Ακαδημίες».

Και αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι ακόμα και σε «κανονικές» Ακαδημίες (που πληρούν δηλαδή όλες τις προϋποθέσεις, κάτι που ασφαλώς και δεν συμβαίνει στην περιοχή μας), πάλι δεν θα δικαιολογούταν η μηνιαία καταβολή χρημάτων από τους γονείς.

Οι αγωνιστικές Ακαδημίες δεν είναι… χώρος πάρκινγκ παιδιών – ψυχών. Δεν είναι ένας… παιδότοπος, ούτως ώστε να μπορεί κάποιος να αφήσει το παιδί του για να κάνει τις δουλειές του και εν συνεχεία να επιστρέψει για να το πάρει.

Οι αγωνιστικές Ακαδημίες είναι γκρουπ και οι ομάδες πρέπει να μάθουν στα παιδιά το ποδόσφαιρο προκειμένου να τα «εκμεταλλευτούν» αργότερα, είτε προωθώντας τα στην πρώτη ομάδα, είτε δίνοντάς τα με μεταγραφή κάπου αλλού, σε ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Αυτοί είναι δύο από τους βασικούς άξονες λειτουργίας των Ακαδημιών. Το να έχει λοιπόν τον έλεγχο μια ΠΑΕ, είναι απολύτως θεμιτό και παράλληλα θα έλεγα και αυτονόητο.

Έτσι θα πρέπει να συμβαίνει παντού. Οτιδήποτε άλλο, δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, αλλά με κάτι εντελώς διαφορετικό. Όσοι εισπράττουν λοιπόν, ας μετονομάσουν τις «Ακαδημίες» σε κάτι άλλο μιας και είναι καθαρά μια «επιχείρηση»…

Δραγάτης Δημήτριος

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.