Ξεκινάει αύριο το 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο κινηματοθέατρο «Ρόδον»

Ξεκινάει αύριο το 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο κινηματοθέατρο «Ρόδον»

Ξεκινάει αύριο το 9ο Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο κινηματοθέατρο «Ρόδον»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 422 ΦΟΡΕΣ

Διήμερο φεστιβάλ παιδικών ταινιών διοργανώνει την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου η εταιρεία ψυχικής υγείας, «Πανάκεια» στο κινηματοθέατρο «Ρόδον».

Αύριο Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία «Φερδινάνδος: Τεράστιος στην όψη, μικρός στην καρδία» ενώ το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου στις 20:00 θα προβληθεί η ταινία «Ενκάντο: Ένας κόσμος μαγικός». Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Οι περιγραφές των ταινιών αναφέρουν:
Φερδινάνδος: «Η ζωή ενός γιγάντιου ταύρου, του Φερδινάνδου, με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν απομακρύνοντάς τον από το σπίτι του. Το μέλλον του προδιαγεγραμμένο είτε για την αρένα των ταυρομάχων είτε για τον χασάπη.

Αποφασισμένος όμως να επιστρέψει στην οικογένειά του, ο ταύρος θα οδηγήσει μια αταίριαστη ομάδα στην μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους.

Με φόντο την Ισπανία των ταυρομαχιών, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του. Απαλλαγμένος από όποιου είδους πολεμοχαρή ένστικτα, ο Φερδινάνδος θέλει απλά να απολαύσει την ομορφιά της φύσης και της ζωής, φιλοσοφία που προσπαθεί να εμφυσήσει και στους υπόλοιπους ταύρους.

Πέρα από το φιλειρηνικό πρότυπο και την αλληγορία του «αντιρρησία συνείδησης» ταύρου, ο καλόκαρδος γίγαντας μας προσκαλεί όλους να παλέψουμε γι’ αυτά που μπορούμε να αλλάξουμε με τη συμπεριφορά μας και τις πράξεις μας – ακόμη και όταν όλα γύρω μας δηλώνουν το αντίθετο – και να αγκαλιάσουμε την διαφορετικότητά μας».

Ενκάντο: «Το Ενκάντο αφηγείται την ιστορία μιας απίθανης οικογένειας, των Μαδριγάλ, που ζουν κρυμμένοι στα βουνά της Κολομβίας σε ένα μαγικό σπίτι, σε μια ζωντανή πόλη, σε ένα υπέροχο, γοητευτικό μέρος που ονομάζεται Ενκάντο. Η μαγεία του Ενκάντο έχει ευλογήσει κάθε παιδί της οικογένειας με ένα μοναδικό χάρισμα, από υπερδύναμη μέχρι και τη δύναμη να θεραπεύει κάθε παιδί, εκτός από ένα, τη Μιραμπέλ.

Κάθε ένας από τους ήρωες της ταινίας έχει επωμιστεί και από ένα φορτίο κοινωνικών προσδοκιών το οποίο συντηρεί άμεσα ή έμμεσα η οικογένειά του.

Το εκάστοτε πρόσωπο προσπαθεί να ανταποκριθεί επαρκώς στον ρόλο που του έχουν αναθέσει σχεδόν από τη γέννησή του και στο τι αναμένουν οι άλλοι από αυτούς, με αποτέλεσμα συχνά να θυσιάζουν τις δικές τους επιθυμίες και να καταπιέζουν την καθεαυτού φύση της προσωπικότητάς τους.

Από την άλλη, η Μίραμπελ είναι η μόνη που βρίσκει το σθένος να συγκρουστεί με όλες αυτές τις νόρμες, να διεκδικήσει τον δικό της δρόμο στο να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να ευημερήσει, όπως εκείνη το εννοεί. Αντιλαμβάνεται πως το παν δεν είναι η ικανοποίηση του περίγυρου αλλά αυτού που σου δίνει πραγματική πληρότητα, αυτού που σε κάνει να νιώθεις όμορφα με τις επιλογές σου και με αυτό που είσαι.

Το Ενκάντο αποτελεί ένα υπέροχο ταξίδι αυτοανακάλυψης για μικρά και μεγάλα παιδιά που καταρρίπτει το παραμύθι του «τέλειου» και αγκαλιάζει την ευλογία του να είσαι μοναδικός, θυμίζοντάς μας πως η μαγεία προέρχεται από μέσα μας και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητούμε αυτό!

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας