Δύο νέα βιβλία του Μιλτιάδη Λογοθέτη

Δύο νέα βιβλία του Μιλτιάδη Λογοθέτη

Δύο νέα βιβλία του Μιλτιάδη Λογοθέτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 250 ΦΟΡΕΣ

Δύο νέα βιβλία του συμπατριώτη μας Μιλτιάδη Λογοθέτη, είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για «Το Τουριστικό Κύκλωμα» που περιλαμβάνει τη διαδρομή του τουριστικού προϊόντος από το στάδιο της διαμόρφωσής του μέχρι την τελική κατανάλωσή του.

Το πόνημα, όπως αναφέρει και ο συγγραφέας του, αποτελεί το απαύγασμα μιας μακρόχρονης ενασχόλησής του με τη μελέτη του τουριστικού φαινομένου που ξεπερνά και 60 χρόνια με αφετηρία την κυκλοφορία της βραβευμένης από την Εθνική Τράπεζα το 1961 πράξης του μελέτης με τίτλο «Ο τουρισμός της Ρόδου» και έρχεται να κλείσει τον συγγραφικό του κύκλο για τον τουρισμό.

Ο καθηγητής τουρισμού στο Πανεπιστήμιο του Surrey, Γιάννης Γιακουμής, που προλογίζει το βιβλίο, γράφει μεταξύ άλλων ότι «το βιβλίο είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια αντανάκλαση μιας μεγάλης σταδιοδρομίας και εμπειρίας στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας».

Είναι μια «πραγματεία αριστείας: Ο Μιλτιάδης Λογοθέτης είναι μια δύσκολη περίπτωση για να την παρακολουθήσεις». Και συνεχίζει «ο αναγνώστης θα εκπλαγεί πώς ο συγγραφέας κατάφερε να παρουσιάσει σε ένα σχετικά σύντομο τόμο ολόκληρο το θέμα του «Τουριστικού Κυκλώματος» με αξιοθαύμαστη πληρότητα και καθαρότητα».

Το άλλο βιβλίο έχει τίτλο «Νίσυρος-Αναπτυξιακά ανάλεκτα 1960-2020» και περιλαμβάνει συλλογή άρθρων, εισηγήσεων σε συνέδριο και άλλα δημοσιεύματα της περιόδου 1960-2020, που αναφέρονται στην ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφεά και αφορούν διάφορες πτυχές της οικονομικής ανάπτυξης της Νισύρου.

Η έκδοση των κειμένων αυτών σε ενιαίο βιβλίο δικαιολογείται από τη μια μεριά, γιατί πολλά από αυτά διατηρούν την επικαιρότητά τους και από την άλλη γιατί συνιστούν ένα σύστημα περίπτωσης μελέτης και για τα άλλα μικρά νησιά που η οικονομία τους αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας