Καθ’ όλα νόμιμη η ανάθεση της μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας Λίνδου

Καθ’ όλα νόμιμη η ανάθεση της μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας Λίνδου

Καθ’ όλα νόμιμη η ανάθεση της μελέτης για την ανάπλαση της πλατείας Λίνδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 538 ΦΟΡΕΣ

Αυτό υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος κ. Ταρασλιάς απαντώντας στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων

Καθ’ όλα νόμιμη είναι η ανάθεση του έργου της ανάπλασης της πλατείας της Λίνδου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τύπου και Επικοινωνίας ο οποίος, σε δηλώσεις του, χθες, θέλησε να απαντήσει στην καταγγελία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, τονίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του θέση ως δημοτικός σύμβουλος.

Υπενθυμίζεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, με σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για την απευθείας ανάθεση μελέτης που αφορά την ανάπλαση της πλατείας Λίνδου, σε αρχιτέκτονα με έδρα την Αθήνα που μάλιστα είναι με έμμισθη εντολή στην αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου Ρόδου, «Κολοσσός 2047».

Ο κ. Ταρασλιάς, λοιπόν, χθες επεσήμανε ότι δεν είναι αρμόδιος αλλά επειδή ρωτήθηκε επ’ αυτού, θέλησε να καταθέσει κάποιες σκέψεις, προσωπικές όπως είπε, ως δημοτικός σύμβουλος.

Και είπε καταρχάς: «Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ρόδου, μέμφεται σε δελτίο Τύπου του, την έμμισθη σχέση ιδιώτη μελετητή με την Ανώνυμη Εταιρεία. Να επισημάνουμε ότι οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου δεν απαγορεύουν την άσκηση ιδιωτικού έργου, ποσό δε μάλλον όταν πρόκειται για σύμβαση εργασίας σε ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ. Η δε ανάθεση μελέτης με δημόσια σύμβαση έγινε από άλλο φορέα (σ.σ.Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης)».

Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Λίνδου δεν αποτελεί μέρος του αντικειμένου της προγραμματικής μεταξύ του δήμου και της Αναπτυξιακής.

Όπως είπε, η προγραμματική με τον «Κολοσσό» αναφέρεται στις παρεμβάσεις κοινόχρηστων χώρων Λίνδου. Δηλαδή, αυτές οι δύο συμβάσεις θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά για τη διαδρομή από την πλατεία της Λίνδου μέχρι τον βράχο της Ακρόπολης, «όπου μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες τριών ετών της δημοτικής αρχής του Αντώνη καμπουράκη και της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, με το υπουργείο Πολιτισμού, εγκρίθηκε η κατασκευή ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα». «Άρα, εμείς αυτό που λέμε είναι: δεν επιθυμούμε να κάνουμε έκπτωση στην ταχύτητα της μελέτης και το αποτέλεσμα, όταν αυτό μάλιστα είναι κάτι ιδιαίτερο», είπε ακόμη.

Και εξήγησε λέγοντας ότι η ανάθεση του έργου έγινε σε εξειδικευμένο τεχνικό γραφείο, που όπως μπορεί κάποιος να ελέγξει από τη «Διαύγεια», έχουν στο ενεργητικό τους έργα πολιτισμού όπως το παράκτιο τμήμα του Κάστρου Κορώνης, αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης Πρεβέζης, αποκατάσταση πύργου στη Σαμοθράκη αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη στην ωρίμανση και ολοκλήρωση μελετών της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι μέχρι σήμερα κανένας αρχιτεκτονικός διαγωνισμός δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και η εμπειρία μας αποδεικνύει ότι όσοι έγιναν δεν υλοποιήθηκαν. Και δήλωσε κλείνοντας:

«Η ανάθεση είναι νόμιμη, διαφορετικά θα μπορούσε να προσφύγει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων και να καταγγείλει αρμοδίως αυτήν χωρίς να χρειάζεται δελτίο Τύπου. Είναι κατανοητό το συνδικαλιστικό όργανο ενός επιστημονικού επαγγελματικού φορέα να προασπίζεται τα συμφέροντα των μελών του και σε καμία περίπτωση ο δήμος Ρόδου δεν αμφισβήτησε την ικανότητα και την εμπειρία των μελών του».

»Έχουμε αποδείξει τόσο με τις προμήθειες όσο και με τις αναθέσεις έργων ότι προτιμάμε την τοπική αγορά. Το ποσοστό των συμβάσεων που έχουμε υπογράψει με επιχειρήσεις και εργολήπτες της Ρόδου κατά τη διάρκεια της θητείας μας ανέρχεται στο 95%. Έχει ιδιαίτερη σημασία να επισημάνουμε ότι η αξιοπιστία του δήμου προς την τοπική αγορά έχει επανέλθει και, ταυτόχρονα, την περίοδο της πανδημίας ο δήμος Ρόδου στήριξε με αυτόν τον τρόπο την οικονομία του τόπου».

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς