Έτοιμες για τη Δευτέρα οι σχολικές μονάδες της Ρόδου

Έτοιμες για τη Δευτέρα οι σχολικές μονάδες της Ρόδου

Έτοιμες για τη Δευτέρα οι σχολικές μονάδες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 415 ΦΟΡΕΣ

Στην προετοιμασία που έχει γίνει από πλευράς των υπηρεσιών του δήμου ώστε τα σχολικά κτήρια, σε όλο το νησί, να είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους μαθητές την ερχόμενη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του χθες, ο αντιδήμαρχος Τύπου και Επικοινωνίας κ. Κώστας Ταρασλιάς.

Ξεκίνησε λέγοντας ο ίδιος: «Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει τη Δευτέρα, ανοίγοντας τις πόρτες των σχολείων για τους μαθητές. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα διαπιστώσει τη σημαντική παρουσία του δήμου αφού η βελτίωση των σχολικών μονάδων αποτέλεσε και αποτελεί δέσμευση του δημάρχου Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη.

Οι διευθύνσεις του δήμου που συνεργάστηκαν για τον σκοπό αυτό, η Α’ βάθμια Σχολική Επιτροπή, η Β’ βάθμια Σχολική Επιτροπή, η Διεύθυνση Πρασίνου, η Διεύθυνση Καθαριότητας αλλά ακόμα και οι διοικητικές υπηρεσίες, κατάφεραν έγκαιρα και αποτελεσματικά να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες για την καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων».

Ανάμεσα στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Ταρασλιά, είναι η έγκαιρη πρόσληψη των 189 καθαριστριών στην Α’ βάθμια και τη Β’ βάθμια, το πλύσιμο των εξωτερικών χώρων από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, κοπή δένδρων, κλαδιών, ευπρεπισμός πρασίνου σε σχολικές αυλές με μία εργολαβία η οποία ανατέθηκε από τις Σχολικές Επιτροπές σε ιδιώτη, για να μπορέσει να είναι πιο αποτελεσματική.

Επίσης, έγινε ανανέωση χρωματισμών όπου υπήρχε ανάγκη. Παράλληλα, έχουν προχωρήσει και μία σειρά από έργα, όπως για παράδειγμα η ανακατασκευή από τις τουαλέτες στη Σορωνή μέχρι στ’ Αφάντου που γίνεται τώρα.

Επιπλέον, μονώσεις για άρση επικινδυνότητας, αποκατάσταση υδρορροών, συντήρηση παιδικών χαρών και σχολικών χώρων. Πολύ σημαντικό είναι ακόμα -συνέχισε ο αντιδήμαρχος- ότι έχουν ανανεώσει τον ψηφιακό εξοπλισμό των σχολείων, και σε πολλές περιπτώσεις είναι υπερσύγχρονος, όπως μάλιστα στο 2ο Δημοτικό σχολείο Κρεμαστής το οποίο ξεκίνησε φέτος, το οποίο, όπως σημείωσε, «είναι υπερσύγχρονο».

Και δήλωσε ακόμη:

«Όλα αυτά μας κάνουν ιδιαίτερα υπερήφανους, ότι ξεκινάει η χρονιά για πρώτη φορά σε τόσο πολύ καλή κατάσταση και θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω ότι αντίστοιχες εργασίες είχαμε πραγματοποιήσει και για την έναρξη λειτουργίας των παιδικών σταθμών και να υπενθυμίσω φυσικά ότι, φέτος, για πρώτη φορά λειτουργούν οι παιδικοί σταθμοί χωρίς να χρειάζονται οι γονείς να πληρώνουν τα τροφεία».

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων