«Βρισκόμασταν σε άμυνα» ισχυρίζονται πατέρας και γιος

«Βρισκόμασταν σε άμυνα» ισχυρίζονται πατέρας και γιος

«Βρισκόμασταν σε άμυνα» ισχυρίζονται πατέρας και γιος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4389 ΦΟΡΕΣ

Αυτό αναμένεται να καταθέσουν σήμερα στην ανακρίτρια

Την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου θα περάσουν σήμερα το πρωί ο 53χρονος Ροδίτης και ο 20χρονος γιος του που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 46χρονου αλβανικής καταγωγής εργολάβου και πατέρα τριών ανήλικων παιδιών.

Τους δύο άνδρες βαραίνει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία για το οποίο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Άκη Δημητριάδη, Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Βερβέρη.

Στην ίδια υπόθεση έχουν υποβάλει δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος των δύο ανδρών δια των δικηγόρων τους κ.κ. Μαρίνας Κρανίτη και Μηνά Τσέρκη, η οικογένεια του 46χρονου αλλοδαπού.

Πάντως, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της δικογραφίας και κυρίως τις προανακριτικές καταθέσεις των δύο εμπλεκομένων, τόσο ο 53χρονος όσο και ο 20χρονος αρνούνται την κατηγορία όπως αυτή τους αποδίδεται και κάνουν λόγο για «νόμιμη άμυνα» αφού ο αλλοδαπός εργολάβος πήγε μεθυσμένος (κατά τους ισχυρισμούς του 53χρονου προανακριτικά) στο ξενοδοχείο του και μάλιστα επιτέθηκε στον γιο του.

Προκειμένου λοιπόν να προστατεύσει το γιο του κατά τη διάρκεια φραστικής και σωματικής επίθεσης που δέχτηκε από τον 46χρονο αλλοδαπό, μπήκε μπροστά, και στον όλο καβγά πέρασε στο λαιμό του ένα σχοινί το οποίο παρά το γεγονός ότι δεν έσφιξε πολύ, προκάλεσε τον θάνατό του.

Ο 53χρονος θα πρέπει να τονιστεί ότι εξ αρχής έχει δηλώσει ότι ο γιος του, έχει μόνο ανάμιξη στη μεταφορά της σορού του εργολάβου από το Φαληράκι στην περιοχή της Ψίνθου όπου και τελικά εντοπίστηκε, και αυτό καθ’ υπόδειξη του ιδίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εργολάβος έφυγε από το σπίτι του την Κυριακή 28 Αυγούστου 2022 και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Καθώς περνούσαν οι μέρες και ο 46χρονος αλλοδαπός, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, δεν επέστρεφε αλλά ούτε και απαντούσε στο τηλέφωνό του, η σύζυγος και ο αδελφός του την Τετάρτη 31 Αυγούστου, μετέβησαν στην αστυνομία όπου και δήλωσαν την εξαφάνιση του.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του, και την 1η Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 46χρονου σε κοντινή απόσταση περίπου 400 μέτρων από το σπίτι του, ανοικτό και χωρίς τα κλειδιά.

Παράλληλα, με τις έρευνες σε διάφορα σημεία του νησιού αλλά και στις πύλες εισόδου, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου από τις πρώτες κιόλας ώρες της δήλωσης εξαφάνισης, ξεκίνησαν να λαμβάνουν καταθέσεις τόσο από το συγγενικό όσο και από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του 46χρονου.

Μεταξύ των στοιχείων που συνέλεξαν ήταν και το ραντεβού που είχε το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου ο 46χρονος, στην επιχείρηση του 53χρονου για να του ζητήσει να του δώσει τα χρήματα που του όφειλε.

Εξεταζόμενος αρχικά από τους αστυνομικούς ο 53χρονος είχε δηλώσει πως το ραντεβού τους είχε ακυρωθεί, ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός καταρρίφθηκε όταν οι αστυνομικοί λαμβάνοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, εντόπισαν σε κοντινό σημείο από το ξενοδοχείο του επιχειρηματία, τον αλλοδαπό.

Έτσι οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 53χρονο να δώσει νέα κατάθεση την οποία και προγραμμάτισαν για το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας (3 Σεπτεμβρίου), όμως τελικά ούτε τότε εμφανίστηκε, επικαλούμενος πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου, με αποτέλεσμα τελικά, στις 5 Σεπτεμβρίου το βράδυ να γίνει η προσαγωγή του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Μετά από μία μαραθώνια νύχτα και ειδικούς χειρισμούς των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 53χρονος «έσπασε» και ομολόγησε την πράξη του, για την οποία όμως είπε ότι έγινε στο πλαίσιο νόμιμης άμυνας και προστασίας του παιδιού του.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω