Ελεύθεροι με όρους και οι δύο κατηγορούμενοι για μεταφορά μεταναστών

Ελεύθεροι με όρους και οι δύο κατηγορούμενοι για μεταφορά μεταναστών

Ελεύθεροι με όρους και οι δύο κατηγορούμενοι για μεταφορά μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 458 ΦΟΡΕΣ

Eλεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους ο 64χρονος και ο 47χρονος που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για τη μεταφορά τεσσάρων παράνομων αλλοδαπών στο λιμάνι της Ρόδου.

Σε βάρος των δύο ανδρών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη μεταφορά παράνομων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας και χθες το μεσημέρι συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Δήμο Μουτάφη και Βέρα Χατζημάρτη, προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο ισχυρίστηκαν πως στις 6 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, ο 47χρονος επικοινώνησε με τον 64χρονο και του ζήτησε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του στο λιμάνι της Ρόδου για να επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής για τον Πειραιά.

Πράγματι, ο 64χρονος τον πήρε με το αυτοκίνητό του και όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, πήγαν στο εκδοτήριο στο λιμάνι για να πάρουν το εισιτήριο και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το σημείο όπου ήταν αραγμένο το πλοίο για τον Πειραιά.

Τότε πετάχτηκε μπροστά τους μία πολύ όμορφη κοπέλα, η οποία μιλούσε Aγγλικά και φώναζε “on the boat”.

Ο 64χρονος είπε πως το πλοίο ήδη σφύριζε για αναχώρηση και έτσι της είπε να μπει μέσα στο αυτοκίνητο για να τη μεταφέρει, εξυπηρετώντας την και νομίζοντας ότι βιαζόταν να πάει εκεί γιατί θα χάσει το πλοίο.

Το αμέσως επόμενο όμως λεπτό, εμφανίστηκαν άλλα τρία άτομα που μπήκαν μέσα στο όχημά του χωρίς να τον ρωτήσουν.

Ο 64χρονος είπε πως αιφνιδιάστηκε πλήρως από την παραπλανητική συμπεριφορά της εμφανίσιμης κοπέλας, και μη έχοντας πολύ χρόνο για φασαρίες και εντάσεις (αφού το πλοίο αναχωρούσε εκείνη την ώρα και θα το έχανε ο συγκατηγορούμενός του), προχώρησε ευθεία προς τον καταπέλτη του πλοίου όπου τους άφησε όλους μαζί και αποχώρησε.

Ο ίδιος τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν ζήτησε και φυσικά δεν έλαβε χρήματα για τη μεταφορά αυτή, ούτε φυσικά σε καμία περίπτωση δεν ήταν προγραμματισμένη η συνάντησή τους και η μεταφορά αυτών.

Επίσης ο 64χρονος πρόσθεσε πως ουδεμία κλήση ή επικοινωνία που θα μπορούσε έστω να χαρακτηριστεί ως ύποπτη εντοπίστηκε στο κινητό του τηλέφωνο που κατασχέθηκε, η μεταφορά που κατηγορείται ότι έκανε αφορά απόσταση 300 μέτρων εντός του λιμανιού της Ρόδου, χώρο στον οποίο μπορούσαν ευχερώς να κινηθούν και πεζοί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 4.000 ευρώ, έκαστος.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 6 Σεπτεμβρίου 2022 σε έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο, κατά τη φόρτωση Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου, διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 47χρονος ως συνοδηγός, μετέφεραν τους τέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το όχημα, ενώ σε βάρος των δύο Ελλήνων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών