20 χρόνια για τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

20 χρόνια για τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

20 χρόνια για τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2716 ΦΟΡΕΣ

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχτηκαν τους πρώτους μαθητές τον Σεπτέμβριο του 2003 και εισέρχονται στο 20ο έτος λειτουργίας τους.

Στην πολυετή αυτή πορεία τους, ξεχώρισαν για το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό τους έργο αλλά και τις επιτυχίες τους. Πρωτοβουλίες, καινοτομίες και εκπαιδευτικά προγράμματα που τα Eκπαιδευτήρια εισήγαγαν και εφάρμοσαν πρώτα, δοκιμάστηκαν, αξιολογήθηκαν και αποτελούν εισηγήσεις που προτείνεται να γενικευθούν και να εφαρμοστούν στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.

Σήμερα, για τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υπάρχει αναγνώριση και θαυμασμός που ξεπερνά τα σύνορα του νησιού μας. Αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους και αρτιότερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της χώρας, που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Έχουν καθιερωθεί ως ένα ξεχωριστό ιδιωτικό σχολείο, αφενός μεν για τις διακρίσεις των μαθητών τους στον εκπαιδευτικό τομέα, αφετέρου δε για την επιτυχημένη συμμετοχή τους σε ποικίλες εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι. Από το ξεκίνημά τους έως σήμερα, παρέμειναν ένα πολύπλευρο, σύγχρονο, καινοτόμο, πάντα ζεστό και φιλόξενο σχολείο, υπηρετώντας τον ανθρώπινο χαρακτήρα της παιδείας. Αναπτύχθηκαν σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και δικαίως χαρακτηρίστηκαν ως μια «νησίδα ποιότητας» στα δύσκολα χρόνια που βίωσε η ελληνική κοινωνία την τελευταία περίοδο.

Με την πεποίθηση ότι σε καιρούς κρίσης η ποιοτική εκπαίδευση είναι το μοναδικό εφόδιο για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, συνέχισαν να αναπτύσσονται και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Σύνθημα των ανθρώπων του σχολείου έγινε ότι «Στις κρίσεις απαντάμε με διακρίσεις». Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων έκαναν περήφανη τη Ρόδο αλλά και την Ελλάδα με ύψιστες διακρίσεις σε Εθνικούς, σε Βαλκανικούς διαγωνισμούς και σε Διεθνείς Ολυμπιάδες μαθηματικών και φυσικής. Επίσης, πολυπληθείς και συνεχείς είναι οι βραβεύσεις των μαθητών του σχολείου σε επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς και αθλητικούς διαγωνισμούς αλλά και σε πανελλήνια μαθητικά συνέδρια, φεστιβάλ και ποικίλες εκδηλώσεις νέων.

Το σχολείο «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», κατά την πρόσφατη περίοδο αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων, πρωτοπόρησε και πάλι. Έγινε το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που προσάρμοσε τα προγράμματα σπουδών, τις διαδικασίες και την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση μέσα σε μια ημέρα, ώστε τα παιδιά να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εκπαίδευσή τους, σαν να βρίσκονταν στη φυσική τάξη, αξιοποιώντας τα επίσημα λογισμικά της Microsoft για την εκπαίδευση.

Καθώς διανύουν το 20ο έτος λειτουργίας του σχολείου, οι άνθρωποι των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» νιώθουν χαρά και δικαίωση, γιατί δημιούργησαν ένα σχολείο, όπως το οραματίστηκαν. ‘Ένα σχολείο που αποτελεί πρότυπο ποιότητας, καινοτομίας και επιτυχίας.

Διανύουμε μία νέα εποχή, που απαιτεί η νέα γενιά να αποκτά δεξιότητες ζωής, για να ανταποκριθεί στη σύγχρονη πραγματικότητα και το διεθνές περιβάλλον. Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κάθε παιδί διδάσκεται συστηματικά να προγραμματίζει, να σχεδιάζει, να δημιουργεί, να καινοτομεί, να υλοποιεί και να πετυχαίνει τις επιδιώξεις του.

Οι απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων ξεχωρίζουν. Διακρίνονται για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους και τις επαγγελματικές επιτυχίες τους, αλλά κυρίως ξεχωρίζουν για το ήθος τους.

Όλοι οι άνθρωποι του σχολείου, διευθυντές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό προσωπικό και συνεργάτες, δεσμεύονται να συνεχίσουν αδιάλειπτα το ποιοτικό έργο που παράγεται, θέτοντας ακόμη πιο υψηλούς στόχους.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων