Παντοδύναμη και στο διαδίκτυο «Η Ροδιακή»-Σαρώνει σε πρωτιές σε ολόκληρη την περιφέρεια του Αιγαίου

Παντοδύναμη και στο διαδίκτυο «Η Ροδιακή»-Σαρώνει σε πρωτιές σε ολόκληρη την περιφέρεια του Αιγαίου

Παντοδύναμη και στο διαδίκτυο «Η Ροδιακή»-Σαρώνει σε πρωτιές σε ολόκληρη την περιφέρεια του Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 546 ΦΟΡΕΣ

Το 1.400.000 διαδικτυακούς επισκέπτες, έφθασε τον μήνα Αύγουστο διαδικτυακά η εφημερίδα «Ροδιακή», δίνοντάς μας έτσι περήφανη πρωτιά ανάμεσα σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Η ημερήσια εφημερίδα μας παραμένει κορυφαίο μέσο ενημέρωσης σύμφωνα με την κατάταξη επισκεπτών, εκτός από την έντυπη μορφή και στο διαδίκτυο, εξακολουθώντας έτσι να οικοδομεί και να διευρύνει την εμπιστοσύνη της σε χιλιάδες τακτικούς αναγνώστες σε καθημερινή βάση σε όλο τον κόσμο.

Σε πρόσφατη καταγραφή και ανάδειξη των στοιχείων επισκεψιμότητας, από το καθηγητή μηχανικό– MSc στην Αγγλία και πρώην καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Νικόλαο Καρδούλα (βλ. «Ροδιακή» Απρίλιος 2022) η «Ροδιακή» αναδεικνύεται ως η 4η Πανελλαδικά στα Περιφερειακά Μέσα αποτυπώνοντας έτσι κορυφαία και τιμητική θέση, που αντιστοιχεί βέβαια στη διαχρονική εμπιστοσύνη των δεκάδων χιλιάδων αναγνωστών μας σε καθημερινή βάση.

Ρεκόρ εμπιστοσύνης προς την εφημερίδα μας
Ο αριθμός των επισκέψεων που δέχεται η ιστοσελίδα της «Ροδιακής» τα τελευταία χρόνια, καταγράφει νέο εντυπωσιακό ρεκόρ καθώς, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το σύνολο των επισκεπτών του διαδικτύου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!

Πάνω από 46.600 οι καθημερινοί επισκέπτες
Κατά μέσο όρο «Η Ροδιακή» τους τελευταίους 16 μήνες κατάφερε να εκτοξεύσεις τις διαδικτυακές επισκέψεις των μοναδικών αναγνωστών της στα ύψη, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το σύνολο των μοναδικών επισκεπτών (unique visitors) καθημερινά ξεπερνά τις 46.600 κατά μέσο όρο.

Πρόκειται για έναν αριθμό πραγματικά πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα, ο οποίος κατατάσσει την ιστοσελίδα rodiaki.gr πρώτη σε ολόκληρο το Αιγαίο, όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και πολλές δεκαετίες και με την έντυπη μορφή της εφημερίδας μας!

Τα στοιχεία αυτά, που τοποθετούν το ενημερωτικό site της εφημερίδας «Ροδιακή» σε κορυφαία θέση ανάμεσα στις ιστοσελίδες εφημερίδων αλλά και ενημερωτικών πρακτορείων σε ολόκληρη τη χώρα, ανοίγουν κυριολεκτικά νέους ορίζοντες, τόσο για την ίδια την εφημερίδα, όσο κυρίως για τους πελάτες μας.

Στα 107 χρόνια της ιστορίας της, η «Ροδιακή» υπήρξε πάντοτε πρωτοπόρος στην παρουσίαση και καταγραφή των γεγονότων στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα, στην ελληνική επικράτεια και στην ομογένεια, αναδεικνύοντας μείζονος σημασίας ζητήματα και καταγράφοντας την ίδια την ιστορία του τόπου από το 1915 και έπειτα.

Πλέον αυτό συμβαίνει και μέσω του διαδικτύου, κάτι το οποίο είναι μετρήσιμο και αδιαμφισβήτητο, όπως αποτυπώνεται από την εταιρεία καταγραφής αναγνωσιμότητας των ιστοσελίδων, SimilarWeb.com

Η αμφίδρομη σχέση με τους αναγνώστες μας
Εξαιρετικά σημαντική είναι και η άμεση και συχνή επικοινωνία που υπάρχει ανάμεσα στη «Ροδιακή» και στους αναγνώστες της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Η εφημερίδα μας έχει περισσότερους από 85.000 ακόλουθους (σε facebook, twitter, instagram), γεγονός που δείχνει τους ισχυρούς και άρρηκτους δεσμούς με την τοπική κοινωνία, στο πεδίο των νέων μορφών επικοινωνίας.

Πλέον, μέσω του rodiaki.gr οι πιστοί αναγνώστες μας έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν έγκαιρα και έγκυρα κάθε τι που συμβαίνει στον τόπο τους, σε κάθε γωνιά της Δωδεκανήσου, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε χώρα της υφηλίου που υπάρχει το ελληνικό στοιχείο.

«Η Ροδιακή» διαβάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο
Είναι αξιοσημείωτο ότι μέσα στο 2022, την ηλεκτρονική μας σελίδα επισκέφθηκαν αναγνώστες από 194 χώρες του κόσμου με σημαντικότερες τις εξής: Αμερική, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Κύπρος, Αυστραλία, Νορβηγία, Σουηδία, Ολλανδία, Ιταλία, Περού, Βέλγιο, Φινλανδία, Καναδάς και Ελβετία.

Για το τι συμβαίνει στον τόπο τους ενημερώνονται ακόμα και αναγνώστες από χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως η Αργεντινή και η Βραζιλία, και της Αφρικής και της Ασίας, όπως το Μαρόκο, η Ιορδανία, η Λιβύη, το Καμερούν, η Νιγηρία, η Σινγκαπούρη, η Ταϋλάνδη, η Νότια Κορέα, οι Φιλιππίνες, η Κίνα, η Ιαπωνία και το Κατάρ.

Στην ουσία, η ηλεκτρονική έκδοση της «Ροδιακής» αποτελεί καθημερινή πηγή ενημέρωσης, για τους Δωδεκανήσιους και όχι μόνο που κατοικούν σε χώρες του εξωτερικού, αφού από τα στοιχεία των επισκεπτών – αναγνωστών, προκύπτει ότι μεγάλο μέρος των Ελλήνων της Αμερικής, της Αυστραλίας και του Καναδά, καθώς επίσης και φοιτητές του εξωτερικού ενημερώνονται καθημερινά μάλιστα και από το site της εφημερίδας μας.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας