Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονική

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονική

Η ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 124 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Κωνσταντίνος Σαρής
Δικηγόρος

Άκουσα προχθές από την τηλεόραση την ομιλία του πρωθυπουργού της χώρας μας Κυριάκου Μητσοτάκη, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Εγώ προσωπικά την έκρινα στοχευμένη και ότι περιέλαβε όλα τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τη χώρα μας. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και για να μην εκληφθεί ότι έχω κάποιο προσωπικό ενδιαφέρον από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να επισημάνω ότι δεν προσδοκώ τίποτα απολύτως. Πιστεύω όμως ότι η διακυβέρνηση της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί ευτυχή συγκυρία στα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει, μεταξύ των οποίων και τα του ηγεμόνα της γείτονος χώρας, Ερντογάν.

Για την ομιλία του πρωθυπουργού είδα στην τηλεόραση ότι ρωτήθηκε και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επονομαζόμενος Αλέξης Τσίπρας. Δεν θα προβώ στην ετυμολογική ανάλυση του επιθέτου του διότι το βρήκε έτοιμο και δεν το επέλεξε ο ίδιος. Όταν δε ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την ομιλία του πρωθυπουργού, απάντησε με τον χαρακτηρισμό τον οποίον τώρα τελευταία κατά κόρον χρησιμοποιεί «Μητσοτάκης Ανώνυμη Εταιρεία».

Με τον χαρακτηρισμό αυτό, καταφανώς και θέλει να υποβαθμίσει τον πρωθυπουργό για παραβατικές συμπεριφορές όπως τις υποκλοπές και τόσα άλλα. Βέβαια, με τους χαρακτηρισμούς τους οποίους προσδίδει στον πρωθυπουργό θέλει να τον υποβαθμίσει ονειρευόμενος ότι θα ξαναέλθει στην εξουσία.

Πιστεύω ότι η προσδοκία του αυτή θα μείνει όνειρο Θερινής νυκτός. Πριν όμως χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό ως «Μητσοτάκης Ανώνυμη Εταιρεία», μήπως εκείνος αποτελεί Μονοπρόσωπη ΕΠΕ; Το ερώτημα βέβαια, δεν χρήζει απάντησης, διότι αυτή είναι αυτονόητη.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου