Γ. Νικητιάδης: Ομολογία πανικού ήταν όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Γ. Νικητιάδης: Ομολογία πανικού ήταν όσα είπε ο  πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Γ. Νικητιάδης: Ομολογία πανικού ήταν όσα είπε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 161 ΦΟΡΕΣ

Ομολογία πανικού από τον κ. Μητσοτάκη για το άπιαστο όνειρο της αυτοδυναμίας, ήταν η ομιλία του στη ΔΕΘ δήλωσε στον “Sky Rodos” ο τέως υφυπουργός Τουρισμού και Γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Νικητιάδης.

Οι απειλές όπως είπε ο κ. Νικητιάδης από τον πρωθυπουργό ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης χωρίς αυτόν θα είναι καταστροφή για τη χώρα, είναι σαν να ομολογεί πως είναι άπιαστο όνειρο η αυτοδυναμία.

Ο κ.Νικητιάδης επίσης, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης κάνει απεγνωμένη προσπάθεια να μας ταυτίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε πως το ίδιο κακό μπορεί να προκαλέσουν και οι δύο. Εμείς προχωράμε αυτοδύναμα και στη ΔΕΘ το επόμενο σαββατοκύριακο ο κ. Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει κυβερνητικό πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Νικητιάδης.

Σε ερώτηση σχετικά με την κοινωνική κατοικία που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Νικητιάδης είπε:
«Όσο για την πρόταση για την κοινωνική κατοικία τεκμηριωμένα με πρόταση συγκεκριμένη και ως προς τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης το έχει αναδείξει εδώ και πολύ καιρό. Χαιρόμαστε που έστω και αργά ασπάζονται τις δικές μας προτάσεις», είπε ο κ. Νικητιάδης και πρόσθεσε πως ο κ. Μητσοτάκης τίθεται διαρκώς σε αδύναμη θέση.

«Διατύπωσε πως δεν θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο όπως είχε αφήσει να διαρρέουν οι υπουργοί για να μετρήσει αντιδράσεις. Αν άλλαζε το νόμο θα ήταν θεσμικό ατόπημα», είπε και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να κερδίσει πιο εύκολα τις εκλογές που ο κ. Νικητιάδης εκτίμησε πως θα γίνουν το φθινόπωρο.

«Τα διλήμματα του Μητσοτάκη είναι αυτά που βολεύουν εκείνον. Συγκρίνεται με το χειρότερο και όχι με το καλύτερο», τόνισε.

Σε ερώτηση αν επαρκεί ο χρόνος ώστε το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει στις εκλογές ένα ποσοστό που να το οδηγήσει να λάβει την πρώτη ή δεύτερη εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως, ο κ. Νικητιάδης είπε:
«Δεν είναι κανένας τρομακτικός χρόνος. Εμείς έχουμε μια δυναμική και δεν έχουμε τίποτε που να μας κρίνει με δυσμενή στοιχεία. Ο κ. Ανδρουλάκης είναι άφθαρτος, δεν έχει να κουβαλήσει σφάλματα και λάθη του παρελθόντος και η πολιτική του στο ευρωκοινοβούλιο είναι με θετικό πρόσημο. Είναι σημαντικό αυτό. Ας τολμήσει ο πρωθυπουργός να βάλει δίλημμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη. Η σύγκριση με τον κ. Τσίπρα τον βάζει να παίζει σε εύκολο γήπεδο».

Σχετικά με τον αντίκτυπο που είχαν στην κυβέρνηση αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Νικητιάδης τόνισε: «Είναι και αυτό μέσα στο πλαίσιο της απεγνωσμένης προσπάθειας του κ. Μητσοτάκη ότι είναι στον κεντρώο χώρο. Ήταν κατραπακιά αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος».

Για τις υποκλοπές τόνισε: «Καταδικάζουμε τις υποκλοπές και τώρα, στον κ. Ανδρουλάκη, και πριν. Όλα αυτά πρέπει να τα αναδείξουμε και να γίνουν κατανοητά στον κόσμο».

Κριτική άσκησε ο κ. Νικητιάδης και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την παιδεία.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο