Θα δικαστεί Γεωργιανός για αφαίρεση κινητού από 19χρονη

Θα δικαστεί Γεωργιανός για αφαίρεση κινητού από 19χρονη

Θα δικαστεί Γεωργιανός για αφαίρεση κινητού από 19χρονη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 252 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα βρεθεί την προσεχή εβδομάδα, 44χρονος αλλοδαπός από τη Γεωργία, κατηγορούμενος για ληστεία.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί πριν από πέντε χρόνια καθώς φέρεται με βίαιο τρόπο να είχε αφαιρέσει το κινητό τηλέφωνο από μία 19χρονη αλλοδαπή στο νησί μας.

Πιο αναλυτικά, όλα έγιναν στις 30 Ιουλίου 2017 το βράδυ κοντά στο Ενυδρείο όπου κινούταν με το ποδήλατό του ο 44χρονος Γεωργιανός.

Όπως καταγγέλθηκε στην αστυνομία, στην ίδια περιοχή κινούταν πεζή και η -τότε- 19χρονη από τη Λετονία, την οποία έσπρωξε στην πλάτη ο 44χρονος, της πήρε το κινητό της και εξαφανίστηκε.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατάφεραν να εντοπίσουν τον 44χρονο στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και να τον συλλάβουν.

Ο δράστης όχι μόνο αναγνωρίστηκε από την παθούσα, αλλά ομολόγησε την πράξη του, ενώ το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη δικαιούχο.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία κινήθηκε σε βάρος του η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία και συγκεκριμένα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αναστάσιο Διάκο, ο αλλοδαπός προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκε αποδεχόμενος την κατηγορία όχι όμως, όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 44χρονος είχε ισχυριστεί ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και πως για αυτό δεν αντιλαμβανόταν τι έκανε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 44χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1000 ευρώ.

Η δίκη του θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων