Καθυστερεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ για το τμήμα ένταξης στη Νίσυρο

Καθυστερεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ για το τμήμα ένταξης στη Νίσυρο

Καθυστερεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ για το τμήμα ένταξης στη Νίσυρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 251 ΦΟΡΕΣ

Για απαράδεκτη καθυστέρηση στη δημοσίευση του ΦΕΚ προκειμένου να λειτουργήσει το τμήμα ένταξης στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις στη Νίσυρο αλλά και σε 300 και πλέον σχολεία της χώρας έκανε λόγο ο διευθυντής του Σχολείου, Γιάννης Κουλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

«Ενώ έχει εγκριθεί το αίτημα, και η εγκύκλιος είχε γίνει τον Φλεβάρη του 2021, η προκήρυξη δηλαδή του υπουργείου Παιδείας, όπου καλούνται τα ενδιαφερόμενα σχολεία να καταθέσουν φάκελο με τα δικαιολογητικά, δεν δημοσιεύεται το ΦΕΚ για να προχωρήσει και η πρόσληψη των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής» τόνισε ο κ. Κουλάκης.


«Από τα 40 παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο με ΛΤ, τα 13 έχουν έκθεση από το ΚΕΔΑΣΥ (Κέντρο Διεπιστημονικής, Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής, Υποστήριξης) και έχουν ανάγκη τουλάχιστον 10ωρης παρακολούθησης στο τμήμα ένταξης» υπογράμμισε ο διευθυντής του σχολείου.


Παρά τις επιστολές της εκπαιδευτικής κοινότητας, τις επερωτήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΚΚΕ) τη συνεχή και επίμονη «όχληση» της διεύθυνσης του Σχολείου και τη στήριξη της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, απαντήσεις δεν δόθηκαν.
Να σημειωθεί ότι η ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης είναι εξαιρετικής σημασίας, ιδιαίτερα στα νησιά καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον.


Εκκρεμεί επίσης η λειτουργία τμημάτων ένταξης στο 1ο Ιπποκράτειο Λύκειο Κω, στο Γυμνάσιο Αντιμάχειας στην Κάσο, στα οποία οι διευθύνσεις έχουν ήδη υποβάλει το αίτημα και έχει εγκριθεί, ενώ σε άλλα σχολεία όπως το ΕΠΑΛ Κω αν και έχει ανάγκη τμημάτων ένταξης, σύμφωνα με δηλώσεις υπευθύνων του ΚΕΔΑΣΥ, η διεύθυνση δεν έχει υποβάλλει σχετικό φάκελο.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων