Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Φυσαλίδες-απόλυτος χώρος»

Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Φυσαλίδες-απόλυτος χώρος»

Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Φυσαλίδες-απόλυτος χώρος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 339 ΦΟΡΕΣ

Εκθεση με τίτλο «Φυσαλίδες-απόλυτος χώρος - espace absolu» με έργα ζωγραφικής της Dominique de Bellefroid και φωτογραφίες του Igor Ochmiansky, θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, στο κατάλυμα της Γαλλίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 6:30 μ.μ
Διάρκεια έκθεσης: 12 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου
Καθημερινά από τις: 10:00-14:00 και 18:00-20:00.

Βιογραφικά καλλιτεχνών
Η Dominique de Bellefroid είναι Βελγίδα ζωγράφος που γεννήθηκε το 1966. Από πολύ νωρίς ανέπτυξε μια προτίμηση για την τέχνη σε πολλές μορφές, δημιουργώντας ρούχα, σχεδιάζοντας, υφαίνοντας, φτιάχνοντας ψηφιδωτά και ζωγραφίζοντας.

Εκπαιδευμένη ως σχεδιάστρια μόδας, έχει αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στη ζωγραφική τα τελευταία 15 χρόνια, η οποία της παρέχει ένα μέσο διοχέτευσης και έκφρασης της συνεχούς ροής ιδεών που ξεπηδούν από το μυαλό της.

Ξεκίνησε ακαδημαϊκά μαθήματα ζωγραφικής στο Λονδίνο για 3 χρόνια. Το πάθος της για τα υφάσματα και την υφαντική συνεχίζει να διαπερνά το έργο της, προτιμώντας συχνά να ζωγραφίζει στην ακατέργαστη λινή πλευρά του καμβά για να αφήσει το υφάδι να φανεί ανάμεσα στα χρώματα που έχουν τοποθετηθεί ως αυθόρμητα μοτίβα.

Ακροβατεί ανάμεσα στην παραστατική και την αφηρημένη ζωγραφική, με κύριο γνώμονα την έντονη αίσθηση του χρώματος και τον μεγάλο αυθορμητισμό της. Το ύφος της, της επιτρέπει να είναι ελεύθερη στην επιλογή των μέσων και των υλικών της, χρησιμοποιώντας μερικές φορές λεπτό βερνίκι ή παχύ λάδι όπως ο Basquiat.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ιαπωνία, όπου γοητεύτηκε από τους ουρανούς των εκτυπώσεων, προσανατολίστηκε στην έρευνά της για να αναπτύξει μια μαεστρία στις διαβαθμίσεις του χρώματος που μερικές φορές αντιπαραβάλλει και επικαλύπτει σε πολλά διαδοχικά στρώματα υάλου, ενώ ορισμένοι πίνακες χρειάστηκαν αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθούν.

Αυτό που εκπέμπεται από όλα τα έργα της είναι πάνω απ' όλα ένα αίσθημα χαράς, μια παρόρμηση της καρδιάς που είναι δική της και την οποία προσπαθεί να κάνει να δονείται μέσα από τη ζωγραφική της.

Igor Ochmiansky
O Igor Ochmiansky, επιλέγει να παρουσιαστεί μέσα από ένα « βιογραφικό καρδιάς » όπως το αποκαλεί ο ίδιος.

«Να δώσω προτεραιότητα στο ανθρώπινο ον, να αποκαλύψω το καλύτερο, να ανοίξω το παράθυρο της φαντασίας, έτσι ώστε το ευαίσθητο να μην είναι μόνο όμορφο, να προσφέρω τις εικόνες της καρδιάς !
Είναι όλες αυτές οι επιθυμίες που κάνουν τη δουλειά μου, ένα πάθος, για πολύ καιρό κλειδωμένο στην πρακτική. Όμως, να που η επιθυμία για αισθητική, ανοίγει άλλους δρόμους εργασίας και τρόπους να βλέπει κανείς μέσα στο βλέμμα των άλλων !

Το έργο για το νερό και τα αποτελέσματά του είναι μια αποκάλυψη, ένα όραμα του εαυτού μας, ένας καθρέφτης, οι φυσαλίδες είναι ένα από τα οράματα του μερικές φορές δύσκολου αλλά πάντα ποιητικού και ονειρικού μου σύμπαντος. Δουλεύω για τη ζωή και πάντα για τη χαρά.
Κινηματογραφώ ανθρώπους που αλλάζουν τον κόσμο και προσφέρουν την ψυχή τους για να μας κάνουν να αναπτυχθούμε.

Γνωρίστε τους ομιλητές μου: Leili Anvar, Basarab Nicolescu, πατέρας Philippe Dautais, Jacqueline Kelen, Frederika Van Ingen, αδελφός Antoine, Alain Durel, Miriam Gablier, Bertrand Vergely, Marc Vella, Marianne Sebastien, Jean Staune, Annick de Souzenelle, Barboka, Joanna Goodale, Valérie Demars, και πολλοί άλλοι....»
http://ochmiansky.pro/
https://m.youtube.com/user/
Ochmiansky

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας