Οι εκπαιδευτικοί σε... σκηνές, η δημόσια εκπαίδευση στον «γύψο»!

Οι εκπαιδευτικοί σε... σκηνές,  η δημόσια εκπαίδευση στον «γύψο»!

Οι εκπαιδευτικοί σε... σκηνές, η δημόσια εκπαίδευση στον «γύψο»!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 313 ΦΟΡΕΣ


Γράφει ο
Χαράλαμπος Κόκκινος*

Η αδυναμία εύρεσης στέγης και αξιοπρεπούς διαβίωσης έχει οδηγήσει πολλούς εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν τον διορισμό τους στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ή να διαμένουν σε... σκηνές!

Τα νησιά μας -όπως και το σύνολο της χώρας μας- βιώνουν μια υπέροχη τουριστική περίοδο, όμως η διασφάλιση χώρου διαμονής των εκπαιδευτικών λειτουργών πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα για την πολιτεία που οφείλει να σταθεί αρωγός.

Οι χαμηλοί μισθοί που λαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί δεν τους επιτρέπουν να ζουν με αξιοπρέπεια, διότι η ακρίβεια τους «εξανεμίζει» το εισόδημά τους.
Η διαμονή τους σε σκηνές ( Κω, Μύκονο, Πάρο κ.α.) ή η μη αποδοχή του διορισμού τους, βάζει στον «γύψο» τη δημόσια εκπαίδευση στα νησιά μας που έχει να αντιμετωπίσει και πολλά άλλα ζητήματα.

Αρκετά παιδιά της νησιωτικής περιοχής κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμες ώρες διδασκαλίας και συγχρόνως ο εκπαιδευτικος κόσμος ταλανίζεται από την αβεβαιότητα.
Η κυβέρνηση αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση των νησιών μας, οφείλει να πάρει αποτελεσματικές πρωτοβουλίες για την επιλύση του προβλήματος που παρουσιάστηκε και άλλες χρονιές αλλά είναι ακόμα πιο έντονο στις πρώτες ημέρες της νέας σχολικής χρονιάς 2022-2023!

Στο πλαίσιο των «νησιωτικών πολιτικών» θα πρέπει να δημιουργηθούν κατοικίες για αυτόν τον σκοπό, να εξαντληθούν για φέτος όλες οι δυνατότητες ανεύρεσης καταλυμάτων και να αυξηθούν τα οικονομικά και υπηρεσιακά κίνητρα των εκπαιδευτικών αλλά και όσων υπηρετούν στις ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας μας.

Το πρόβλημα στέγασης του εκπαιδευτικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και όλων των δημόσιων λειτουργών που έρχονται να υπηρετήσουν στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αλλά και των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πρέπει να μας απασχολήσει όλους σοβαρά και το κυριότερο να βρεθεί λύση, γιατί... η καλή λειτουργία της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών του κράτους μας αφορά όλους!

* Ο Χαράλαμπος Κόκκινος είναι επικεφαλής του Ανεξάρτητου Περιφερειακού Συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου», περιφεφερειακός σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου, αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη στη Βιομηχανία Αεριούχων Ποτών «ΒΑΠ-Π. Κουγιός ΑΒΕΕ»: Μία εκπαιδευτική ματιά στην τοπική παραγωγή

Τη δράση «MyEU2024 - Συμμετέχω ενεργά στο Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» φιλοξένησε ο δήμος Ρόδου για μαθητές του νησιού μας

Ψηφιακό σχολείο και φροντιστήριο: Το υβριδικό σύστημα που θα υπάρχει σε απομακρυσμένες περιοχές

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων