Για διακίνηση ναρκωτικών θα δικαστεί 61χρονος Καρπάθιος

Για διακίνηση ναρκωτικών θα δικαστεί 61χρονος Καρπάθιος

Για διακίνηση ναρκωτικών θα δικαστεί 61χρονος Καρπάθιος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 598 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει αύριο 61χρονος που είχε συλληφθεί στην Κάρπαθο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς είχαν βρεθεί στην κατοχή του 300 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης αλλά και ναρκωτικά χάπια.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί πριν από τρία χρόνια κατά την έφοδο των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στο νησί της Καρπάθου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την αστυνομία αλλά και τη δικογραφία που μετέπειτα σχηματίστηκε για την υπόθεση, όλα ξεκίνησαν στις 9 Αυγούστου 2019 το μεσημέρι, όταν οι αστυνομικοί της Δίωξης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, στο σπίτι του 61χρονου στην Κάρπαθο όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν:

• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 341 γραμμαρίων
• 18 ναρκωτικά δισκία
• 2 ζυγαριές ακριβείας
• Κινητό τηλέφωνο
• Το χρηματικό ποσό των 920 ευρώ

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του 61χρονου σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας ο 61χρονος είχε υποστηρίξει ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης τα τελευταία 40 χρόνια.

Καθώς ζει μαζί με την οικογένειά του σε ένα μικρό νησί όπως είναι η Κάρπαθος, είχε πει πως προμηθεύεται την ποσότητα που χρειάζεται μία φορά τον μήνα.

Έτσι έγινε και αυτή τη φορά, οπότε και στις 7 Αυγούστου 2019 προμηθεύτηκε από άγνωστο αλλοδαπό που μετέβη στο νησί με το πλοίο της γραμμής, ποσότητα 350 γραμμαρίων έναντι του ποσού των 1.500 ευρώ, με σκοπό να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες και αυτές μόνο για ένα μήνα, καθώς κάνει χρήση 4-5 γραμμάρια ημερησίως.

Ο ίδιος είχε πει πως για αυτό στον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί βρήκαν τα 336 γραμμάρια κάνναβης, τα οποία και θα τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα, είχε δηλώσει ότι είναι χρήματα που προέρχονται από την εργασία του ιδίου και της συζύγου του, ενώ είχε επισημάνει πως ουδέποτε είχε απασχολήσει στο παρελθόν και έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο 61χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η δίκη του προσδιορίστηκε να γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους