ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 1962 Εξητάσθη το θέμα των ζωνών κυνηγιού εις τη νήσον Ρόδον

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν- 1962 Εξητάσθη το θέμα των ζωνών κυνηγιού εις τη νήσον Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν- 1962 Εξητάσθη το θέμα των ζωνών κυνηγιού εις τη νήσον Ρόδον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 195 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3431


ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗ
ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΡΟΔΟΥ

Επί τη παγκοσμίω ημέρα του παιδιού
Την 1ην Οκτωβρίου θα είναι ανοικτά εις το κοινόν όλα τα ιδρύματα της πόλεως και της υπαίθρου, προς επίσκεψιν αυτών και προς διαπίστωσιν του συντελουμένου έργου. Επίσης κατά την ιδίαν ημέραν εις άπαντα τα σχολεία θα γίνουν ειδικαί ομιλίαι προς τους μαθητάς.
Τόσον αι επισκέψεις όσον και αι ομιλίαι θα γίνουν επ’ ευκαιρία του Παιδιού ο οποίος έχει εφέτος ως θέμα «τα δικαιώματα εκάστου παιδιού και οι ευθύναι εκάστου ενήλικος και της κοινότητος».


2.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΑΙ ΕΙΣ ΣΥΜΗΝ
ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΙΑΡΡΕΥΣΑΝ ΘΕΡΟΣ

Μεταδίδεται εκ Σύμης ότι κατά την διάρκειαν των θερινών μηνών επεσκέφθησαν την νήσον 2.000 περίπου επισκέπται, περιηγηταί και παραθερισταί μεταξύ των οποίων πολλοί ξένοι, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου Συμαίων Αθηνών Πειραιώς. Κατά την διάρκειαν του Αυγούστου ο ρυθμός αφίξεων έφθασε τους 300 εβδομαδιαίως.
Εν τω μεταξύ, εκτός του ανεγειρομένου υπό του Κράτους ξενοδοχείου ήρχισαν να κινούνται και ιδιώται επιχειρηματίαι διά την οργάνωσιν ξενοδοχείων ενώ σημαντική ήτο εφέτος και η προσφορά των ξένων της Ιεράς Μονής Πανορμίτου όπου εξυπηρετήθησαν οι περισσότεροι των επισκεπτών.


Ο κ. ΠΑΡΘΕΝΙΑΔΗΣ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗ
ΝΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΚΩΣ (του ανταποκριτού μας). Ανεχώρησεν εις Αθήνας ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Παρθενιάδης προκειμένου να μετάσχη των εργασιών της Επιτροπής Εξουσιοδοτήσεως. Κατά την παραμονήν του ενταύθα ο κ. βουλευτής επραγματοποίησε περιοδείαν εις τας νήσους Πάτμον, Λέρον, Νίσυρον, Λειψούς και Τήλον και συνειργάσθη μετά των Δημάρχων και των τοπικών αρχών διά τα απασχολούντα τας νήσους ζητήματα.
Επίσης εδέχθη κατοίκους και επιτροπάς και ενδιεφέρθη διά τα ζητήματά των. Εξ άλλου επεσκέφθη όλας τας Κοινότητας της νήσου Κω.


ΕΞΗΤΑΣΘΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΖΩΝΩΝ
ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΗΣΟΝ ΡΟΔΟΝ

Χθες συνήλθεν υπό την προεδρίαν του κ. Παύλου Παυλίδη το Διοικητικόν Συμβούλιον του Κυνηγετικού Συνδέσμου Ρόδου και ησχολήθη κυρίως επί του θέματος της καθιερώσεως των μονίμων και εναλλασσομένων ζωνών κυνηγίου εις την περιοχήν Ρόδου.

Ο ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΕΞΗΡΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΛΙΝΔΟΥ

Χθες επρόκειτο να εκδικασθή η υποβληθείσα μήνυσις υπό του προέδρου της κοινότητας Λίνδου κ. Στεφάνου Παλλά κατά του Δημητρίου Ιακωβίδη επί συκοφαντική δυσφημίσει.
Κατόπιν μεσολαβήσεως του κ. Προέδρου Πρωτοδικών και αφού ο Ιακωβίδης ανήρεσε το προκαλέσαντα την μήνυσιν και εξήρε την ανωτερότητα με την οποίαν διοική ο κ. Πρόεδρος της Λίνδου, ο κ. Παλλάς απέσυρε την μήνυσιν.

Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗΝ
ΕΙΣ ΛΕΡΟΝ

Την προσεχή Τρίτην αναχωρεί ο Νομάρχης Ιωάννου εις Λέρον προς επιτόπιον εξέτασιν ζητημάτων. Ο κ. Νομάρχης θα παραστή εις τας εορτάς επί τη επετείω της βυθίσεως του «Βασ. Όλγα» και θα ρίψη δάφνινον στέφανον εις τον υγρόν τάφον του πλοίου. Επίσης θα ευρίσκεται εις Λέρον κατά τα εγκαίνια του Ασύλου Ανιάτων Λέρου εις τα οποία θα παραστούν οι Υπουργοί Προνοίας κ. Στράτος και Εμπ. Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...