Συνελήφθη 44χρονος στη Ρόδο για παραβίαση περιοριστικών όρων

Συνελήφθη 44χρονος στη Ρόδο για παραβίαση περιοριστικών όρων

Συνελήφθη 44χρονος στη Ρόδο για παραβίαση περιοριστικών όρων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 639 ΦΟΡΕΣ

Για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για υπόθεση ληστείας, παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και απειλής, συνελήφθη 44χρονος στη Ρόδο.

Η σύλληψή του έγινε το περασμένο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η υπόθεση είχε εκτυλιχθεί πριν από δεκατέσσερα χρόνια και σε αυτήν εμπλέκονται εκτός από τον 44χρονο, ο 36χρονος αδελφός του και ένας 40χρονος φίλος τους.

Πιο αναλυτικά, η ληστεία είχε γίνει στη μία τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου 2008. Οι τρεις άνδρες είχαν συναντηθεί νωρίτερα στη περιοχή των Αγίων Αποστόλων και με το αυτοκίνητο του 44χρονου πήγαν στο Ροδίνι και σταμάτησαν κοντά στο ζαχαροπλαστείο «ΣΤΑΝΗ».

Εκεί ο 36χρονος φέρεται να έδωσε στον 40χρονο το περίστροφο, βγήκαν από το αυτοκίνητο και ο 44χρονος έφυγε, ενώ ο πρώτος μπήκε μέσα στο κατάστημα προφασιζόμενος πως ήθελε να αγοράσει κάτι προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπήρχε κόσμος μέσα ή έξω από αυτό. Στη συνέχεια, αφού διαπίστωσε πως το πεδίο ήταν «καθαρό», είπε στον 40χρονο να προχωρήσει.

Έτσι, ο τελευταίος φορώντας στο κεφάλι ένα μαύρο καλσόν, πυροβόλησε μία φορά στον αέρα έξω από το κατάστημα, κατευθύνθηκε προς το ταμείο κρατώντας μία νάιλον πλαστική σακούλα και με την απειλή του όπλου ζήτησε από την υπάλληλο να του δώσει όσα χρήματα είχε. Εκείνη όμως αρνήθηκε και τότε ο 40χρονος κατευθύνθηκε πίσω από τον πάγκο του καταστήματος καθώς του είχε πέσει εκεί η πλαστική σακούλα που κρατούσε και ήθελε να την πάρει ώστε να μην αφήσει ίχνη και δακτυλικά αποτυπώματα.

Εκεί, σκύβοντας για να την πιάσει βρήκε τον φάκελο μέσα στον οποίο η υπάλληλος είχε τοποθετήσει νωρίτερα το ποσό των 2.100 ευρώ και με την άφιξη του δράστη τον έριξε στο πάτωμα. Ο 40χρονος πήρε το φάκελο και τη σακούλα, έφυγε από το ζαχαροπλαστείο και πήγε σε κοντινό πάρκο για να συναντήσει τους άλλους δύο.

Προηγουμένως όμως σταμάτησε σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας όπου πέταξε την κουκούλα που φορούσε και έκρυψε το όπλο και τα χρήματα στη μέση του.
Επειδή οι δύο συγκατηγορούμενοί του όταν έφθασε στο σημείο συνάντησης δεν ήταν εκεί, ο 40χρονος τηλεφώνησε στον 44χρονο από κοντινό κατάστημα και του ζήτησε να έρθει να τον παραλάβει όπως και έγινε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 40χρονος μοιράστηκε με τους συγκατηγορούμενούς του μόνο τα κέρματα που ανέρχονταν στο ποσό των 60 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα τα κράτησε για εκείνον.
Τον Μάρτιο του 2009, οι τρεις κατηγορούμενοι βρέθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, όπου «μοιράστηκαν» τελικά ποινή φυλάκισης 8 ετών.

Το δικαστήριο συγκεκριμένα επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών στον 40χρονο και από δύο χρόνια στον 44χρονο και στον 36χρονο με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και για τους τρεις, ενώ ειδικά για τα αδέλφια, η ποινή για τον 36χρονο ανεστάλη επί τριετία και για τον 44χρονο μετατρέπεται προς 5 ευρώ την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια