Την πλήρη γονική μέριμνα ζητά Αλβανή που επιχείρησε να σκοτώσει ο σύζυγός της

Την πλήρη γονική μέριμνα ζητά Αλβανή που επιχείρησε να σκοτώσει ο σύζυγός της

Την πλήρη γονική μέριμνα ζητά Αλβανή που επιχείρησε να σκοτώσει ο σύζυγός της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 619 ΦΟΡΕΣ

Την πλήρη γονική μέριμνα και επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών της, ζητά από τη δικαιοσύνη η 37χρονη αλλοδαπή από την Αλβανία, την οποία πέρυσι το καλοκαίρι επιχείρησε να σκοτώσει στην Ιαλυσό, ο 48χρονος σύζυγός της από την Κοζάνη, επειδή του ζήτησε να χωρίσουν!

Ο 48χρονος πλέον βρίσκεται στη φυλακή καθώς έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών και φυλάκιση 9 μηνών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου στις 6 Ιουνίου 2022.

Ωστόσο, η 37χρονη μητέρα προσέφυγε στη δικαιοσύνη δια του δικηγόρου της κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου και χθες συζητήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία οικογενειακών διαφορών) η αίτησή της με την οποία ζητά διαζύγιο από τον 48χρονο αλλά και να έχει εκείνη εξ ολοκλήρου τη γονική μέριμνα και την επιμέλεια των δύο παιδιών τους. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 11 παρά 20 το βράδυ του Σαββάτου 31 Ιουλίου 2021 στο σπίτι όπου διέμενε το ζευγάρι στην Ιαλυσό. Τα δύο τους παιδιά δεν ήταν εκεί, καθώς τα καλοκαίρια πήγαιναν στους γονείς του 48χρονου στα Γιάννενα.

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή της, σύμφωνα με πληροφορίες η 37χρονη, υπήρχαν προβλήματα στο γάμο τους εξαιτίας του ότι ο σύζυγός της κατανάλωνε αρκετή ποσότητα αλκοόλ, ορισμένες φορές έκανε χρήση και ναρκωτικών ουσιών και δεν εργάζονταν.

Η ίδια, είκοσι ημέρες πριν το τελευταίο περιστατικό είχε ξεκαθαρίσει στον 48χρονο ότι δεν άντεχε άλλο αυτή την κατάσταση, αλλά ούτε και προτίθεται τα παιδιά να βιώνουν όλα αυτά και πως θέλει να χωρίσουν. Ωστόσο, η 37χρονη δήλωσε ότι ο σύζυγός της εξακολουθούσε να μην το δέχεται και να δημιουργεί προβλήματα.

Το πρώτο ενδοοικογενειακό επεισόδιο δημιουργήθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα στις 26 Ιουλίου 2021, που είχε και ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη. Πιο αναλυτικά, ενώ η 37χρονη κοιμόταν, ο 48χρονος διάβασε ένα μήνυμα στο κινητό της από άλλον άνδρα, με τον οποίο επικοινώνησε, τον εξύβρισε και τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει.

Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, βγήκε στο δρόμο φωνάζοντας, και όταν η 37χρονη του ζήτησε να σταματήσει, ο 48χρονος τη χαστούκισε στο πρόσωπο και την απείλησε ότι θα σκοτώσει τόσο εκείνη, όσο και το φίλο της.

Εκείνο το βράδυ κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνέλαβε τον 48χρονο και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εξύβρισης, εντελώς ελαφράς σωματικής βλάβης και απειλής σε βάρος της συζύγου. Η δίκη αναβλήθηκε, αλλά ο 48χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της μετοίκησης και της απαγόρευσης προσέγγισης της οικογενειακής στέγης καθώς και της 37χρονης έως την οριστική απόφαση του δικαστηρίου.

Ωστόσο, το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021 το βράδυ, περίπου στις 11 παρά είκοσι, η 37χρονη βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της όταν εμφανίστηκε ο σύζυγός της και της είπε πως θέλει να κάνουν ακόμη μία προσπάθεια. Το ζευγάρι μπήκε στο σπίτι όπου ο 48χρονος κατηγορείται ότι έκλεισε την πόρτα και την έδεσε αρκετές φορές με σχοινί.

Η 37χρονη του είπε πως δεν θέλει και να μην της μιλάει, διότι θα καλέσει την αστυνομία. Τότε, ο 48χρονος φέρεται να είπε (σύμφωνα πάντα με την κατάθεση της συζύγου): «Αφού δε θα σε έχω εγώ, δε θα σε έχει κανένας» και έβγαλε ένα στιλέτο που είχε επάνω του και πήγε να της επιτεθεί.

Η 37χρονη κατάφερε να πιάσει τη λεπίδα του στιλέτου αφού προηγουμένως είχε τραυματιστεί ελαφρά στα χέρια, και να τη σπάσει. Καθόλη τη διάρκεια του επεισοδίου η 37χρονη καλούσε σε βοήθεια και κατάφερε να βγει από την αυλή του σπιτιού, ενώ αμέσως μετά βγήκε και ο 48χρονος ο οποίος αφού πήρε το μηχανάκι του, προσπάθησε να πάει επάνω στην σύζυγό του, εκείνη τον απέφυγε και εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή με το όχημα του.

Η 37χρονη επέστρεψε σπίτι και κλείδωσε, αλλά λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε ο 48χρονος ο οποίος σπάζοντας το τζάμι της πόρτας της κουζίνας, κατάφερε να μπει στο σπίτι και αφού πήρε ένα μαχαίρι κουζίνας άρχισε να την κυνηγάει και της προκάλεσε τραυματισμό στο αριστερό χέρι, στη δεξιά πλευρά της κοιλιακής της χώρας και στην πλάτη.

Η 37χρονη δήλωσε στην κατάθεση της, πως του φώναζε ότι την έχει χτυπήσει και πως θα αφήσει τα παιδιά του ορφανά της εκείνος φέρεται να έλεγε: «Δεν με νοιάζει θα σε σκοτώσω»!
Η 37χρονη κατήγγειλε πως ο σύζυγος της προσπάθησε να την καρφώσει με το μαχαίρι στην κοιλιά και στο λαιμό αλλά εκείνη κατάφερε να τον αποφύγει, μάλιστα κάποια στιγμή μπήκε κάτω από το κρεβάτι για να κρυφτεί αλλά ο 48χρονος το αναποδογύρισε και άρχισε πάλι να τη χτυπάει!

Η 37χρονη είπε πως τελικά τις φωνές της άκουσαν οι γείτονες οι οποίοι και φώναζαν πως θα καλέσουν την αστυνομία καταφέρνοντας να του αποσπάσουν την προσοχή και έτσι εκείνη κατάφερε να βγει έξω. Στο μεταξύ είχε έρθει και η αστυνομία η οποία και τον συνέλαβε, ενώ η 37χρονη μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Είχε αφήσει σημείωμα

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 48χρονου, βρήκαν ένα σημείωμα που είχε γράψει και στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονταν: «Μόνο και μόνο που θα μου πάρεις τα παιδιά μου. Ήξερες πως δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτά – το ήξερες καλά. Με συγχωρείς για ό,τι σου έκανα σ’ αγαπούσα και πάνω από τη ζωή μου. Καλό ταξίδι και στους δυο σας. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη της πράξης μου. Ένα μεγάλο συγγνώμη στα παιδιά μου, σας αγαπώ με όλη μου την καρδιά και τη δύναμή μου».

Η δίκη και η καταδίκη

Ο 48χρονος μετά τη σύλληψη και την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος. Στις 6 Ιουνίου 2022 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου που εκδίκασε την υπόθεση, με πρόταση και της εισαγγελέως της έδρας, επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών και φυλάκιση 9 μηνών στον κατηγορούμενο, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 48χρονος από την Κοζάνη, κατηγορούταν για τα εξής αδικήματα:

• Απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο
• Παράνομη οπλοφορία
• Οπλοχρησία
• Παραβίαση περιοριστικών όρων
• Απειλή σε βάρος συζύγου

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για όλα και του επέβαλε αναλυτικά, ποινή κάθειρξης 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, 18 μήνες φυλάκιση για την οπλοφορία, 2 έτη φυλάκιση για την οπλοχρησία, ένα έτος για την παραβίαση των περιοριστικών όρων και ένα έτος φυλάκιση για την απειλή σε βάρος της συζύγου, δηλαδή κατά συγχώνευση κάθειρξη 17 ετών και φυλάκιση 9 μηνών.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο 48χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι δεν είχε συναίσθηση του τι έκανε καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών που προηγουμένως είχε καταναλώσει.

«Έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου, έχω ζητήσει συγγνώμη. Ο Θεός μας βοήθησε και δεν έγινε κάτι χειρότερο. Δεν θυμάμαι ορισμένα σημεία, μόνο στη φυλακή άρχισα να συνειδητοποιώ τι είχε γίνει», είχε πει μεταξύ άλλων απολογούμενος στο δικαστήριο ο 48χρονος.

Διαβάστε ακόμη

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο