Εξετάσεις στοματικής ιατρικής στους μαθητές της Γ’ δημοτικού

Εξετάσεις στοματικής ιατρικής στους μαθητές της Γ’ δημοτικού

Εξετάσεις στοματικής ιατρικής στους μαθητές της Γ’ δημοτικού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 527 ΦΟΡΕΣ

Από την περιφέρεια σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου

Εξετάσεις στο πλαίσιο της προληπτικής στοματικής ιατρικής θα κάνει στα παιδιά της Γ’ τάξης του δημοτικού της περιοχής μας η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ».

Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν εκτός απροόπτου τον Οκτώβριο και μόλις παραληφθούν οι οδοντιατρικές έδρες που θα προμηθευτεί η περιφέρεια, θα αρχίσει η υλοποίηση σχετικού προγράμματος που θα ξεκινήσει από τα δημοτικά σχολεία της Ρόδου και θα επεκταθεί και στα δημοτικά σχολεία των άλλων νησιών της Δωδεκανήσου.

Όπως ανακοίνωσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας Χαρούλα Γιασιράνη, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη (φωτο) για τον προγραμματισμό του πλάνου επίσκεψης στα σχολεία της Ρόδου και όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα σχεδιαστεί και το αντίστοιχο πλάνο για τα υπόλοιπα νησιά.

«Όπως αναγγείλαμε προ διμήνου, προβαίνουμε στην αγορά μίας ή και δύο οδοντιατρικών εδρών- κινητών μονάδων, με τις οποίες σε συνεργασία τόσο με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «ΓΑΛΗΝΟΣ» της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και με τη σύμπραξη και συνεπικουρία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου πρόκειται να κάνουμε εξετάσεις τόσο στην περιφέρεια του νησιού της Ρόδου όσο και στα νησιά της Δωδεκανήσου προκειμένου να προχωρήσουμε σε προληπτική στοματική ιατρική.

Σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο και τη συνεπικουρία αυτή τη φορά του νοσοκομείου της Ρόδου, πρόκειται να πάμε στα σχολεία με ομάδα στόχου τα παιδιά της τρίτης δημοτικού για να κάνουμε την εξέταση που απαιτείται για τα παιδιά αυτής της ηλικίας» δήλωσε η κ. Γιασιράνη η οποία εξήγησε ότι η επιλογή της τρίτης τάξης του δημοτικού σε όλα τα σχολεία της Ρόδου έγινε με την καθοδήγηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου καθώς είναι το διάστημα που τα παιδιά αλλάζουν τα νεογιλά δόντια τους και αποκτούν την κανονική τους οδοντοστοιχία οπότε είναι η καταλληλότερη εποχή και η καταλληλότερη χρονιά της ζωής τους ώστε να αναδειχτούν αν υπάρχουν ασθένειες ή προβλήματα στο στόμα ώστε να καταγραφούν και να ενημερωθούν οι γονείς.

Σύμφωνα με όσα τόνισε, φέτος μπορεί να είναι η πρώτη χρονιά που υλοποιείται κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχει η σκέψη να καθιερωθεί και ο έλεγχος των παιδιών να γίνει ετήσιος. Μάλιστα, προχθές πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της σύσκεψη με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Τσαντή, τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Διακογεωργίου, και τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας της περιφέρειας κ. Καραγιάννη προκειμένου να καταρτιστεί το πλάνο και να γίνει ο σχεδιασμός που χρειάζεται ώστε πολύ σύντομα να αρχίσουν οι επισκέψεις στα σχολεία πάντα με τη συναίνεση των γονέων.

«Όσων γονέων παιδιά έχουν τη συναίνεσή τους, αυτά θα δουν τα κλιμάκια που θα αποτελούνται από έναν ιδιώτη οδοντίατρο εκ μέρους του Οδοντιατρικού Συλλόγου, αλλά και έναν οδοντίατρο από το νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να κάνουμε στον ταχύτερο δυνατό χρόνο τις επισκέψεις σε όλα τα σχολεία.
Σε πρώτη φάση θα πάμε στο νησί της Ρόδου που είναι και ο μεγαλύτερος όγκος των μαθητών και σε δεύτερο χρόνο, αφού δούμε πως θα πάει η εξόρμηση στη Ρόδο και αφού δούμε το αποτέλεσμα, καθώς ο στόχος μας είναι να το κάνουμε σε όσο το δυνατό συντομότερο χρόνο, τότε θα σχεδιάσουμε και τα επόμενα.
Μόλις παραλάβουμε τις οδοντιατρικές έδρες και σε συνεργασία με τη «ΓΑΛΗΝΟΣ» τότε θα πάμε και στα νησιά. Θα πάμε εκεί που οι άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν οδοντίατρο και με τις μονάδες αυτές θα τους επισκεφτούμε για να τους εξετάσουμε. Αν χρειαστεί, θα γίνουν και οδοντιατρικές πράξεις» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι η περιφέρεια βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης των προσφορών, σε ό,τι αφορά την αγορά των οδοντιατρικών εδρών καθώς όπως εξήγησε, η περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να αγοράσει μέχρι και δύο που θα είναι περιουσία της περιφέρειας και θα αποδοθούν στον «ΓΑΛΗΝΟ» για να τις χρησιμοποιεί στις εξορμήσεις του.
Σε ερώτηση για την έναρξη των επισκέψεων στα σχολεία, απάντησε ότι αυτές θα αρχίσουν τον Οκτώβριο και θα αφορούν 78 τάξεις της τρίτης δημοτικού σε όλο το νησί.

Για τα τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο
Ως υπεύθυνη και για το κοινωνικό παντοπωλείο η κ. Γιασιράνη έκανε επίσης γνωστό ότι σε λίγες μέρες θα έχουμε τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο, από το διαγωνισμό ύψους 215.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε, ώστε μέσα στον Οκτώβριο να γίνει και η διανομή τους.
Σε ό,τι αφορά τον παλαιότερο διαγωνισμό ύψους 1.080.000 ευρώ, που έχει ξεμπλοκάρει, αναμένεται η απάντηση από το ελεγκτικό συνέδριο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες προμήθειας τροφίμων και από αυτόν.

«Η βούλησή μας να εφοδιάσουμε με τρόφιμα τους συμπατριώτες μας που είναι δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου δεν έχει σταματήσει. Χρησιμοποιούμε και ό,τι άλλες δυνατότητες έχουμε από το νόμο, όπως απευθείας διαγωνισμούς με μικρότερα ποσά, ενώ έχουμε και διαγωνισμούς με το ΤΕΒΑ. Δεν μένει κανένας άνθρωπος πολύ καιρό χωρίς τρόφιμα» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης με αφορμή την εξέλιξη αυτή...

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο