Γενναίο «κούρεμα» από το Ειρηνοδικείο σε δάνειο που είχε ζευγάρι συμπολιτών μας

Γενναίο «κούρεμα» από το Ειρηνοδικείο σε δάνειο που είχε ζευγάρι συμπολιτών μας

Γενναίο «κούρεμα» από το Ειρηνοδικείο σε δάνειο που είχε ζευγάρι συμπολιτών μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1059 ΦΟΡΕΣ

Γενναίο «κούρεμα» έκανε με απόφαση του το Ειρηνοδικείο Ρόδου σε ζευγάρι συμπολιτών μας οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη καθώς δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις που είχαν προς τις τράπεζες.

Το ζευγάρι όφειλε ποσό περίπου 169.000 ευρώ και τελικά θα καταβάλει περίπου 22.000 ευρώ σε δόσεις ανά μήνα για είκοσι χρόνια προκειμένου να διασώσει την πρώτη κατοικία του.

Πιο αναλυτικά, ο 49χρονος και η 47χρονη σύζυγός του (οι οποίοι έχουν δύο ανήλικα παιδιά) αναγκάστηκαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη δια του δικηγόρου τους κ. Δημόκριτου Παπαδόπουλου για να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους αφού από το 2010 και έκτοτε, ήταν πολύ δύσκολο.
Όπως αναφέρουν στην αίτησή τους, το 2005 προέβησαν στη λήψη τεσσάρων δανείων για την ανέγερση της πρώτης τους κατοικίας στην οποία εξακολουθούν να διαμένουν μαζί με τα παιδιά τους έως και σήμερα. Το συνολικό ποσό του δανεισμού τους ανέρχονταν στις περίπου 169.000 ευρώ όταν υπέβαλαν το αίτημα.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι αρχικά όλα πήγαιναν καλά και μπορούσαν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, όμως με την κρίση η 47χρονη έμεινε άνεργη και το οικογενειακό εισόδημα μειώθηκε κατά πολύ.
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να διατηρήσουν την κατοικία τους ο 49χρονος και η 47χρονη και να καταβάλλουν για την εξόφληση του δανείου τους το ποσό των περίπου 90 ευρώ μηνιαίως για είκοσι χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω