Να μην παραπεμφθεί σε δίκη 30χρονος κατηγορούμενος για βιασμό προτείνει η εισαγγελέας

Να μην παραπεμφθεί σε δίκη 30χρονος κατηγορούμενος για βιασμό προτείνει η εισαγγελέας

Να μην παραπεμφθεί σε δίκη 30χρονος κατηγορούμενος για βιασμό προτείνει η εισαγγελέας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 494 ΦΟΡΕΣ

Να μην παραπεμφθεί σε δίκη, 30χρονος που κατηγορείται για το βιασμό 21χρονης Αγγλίδας τουρίστριας μετά από καταγγελία που έκανε η τελευταία σε βάρος του, προτείνει προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, η αρμόδια εισαγγελέας.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης στο τέλος Μαΐου (2022) οπότε και η αλλοδαπή προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 30χρονου, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη στον κατηγορούμενο για βιασμό.

Ο 30χρονος παραπέμφθηκε στην ανάκριση και μετά την απολογία του όπου είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται και είχε επαναλάβει τα όσα εξ αρχής είχε αναφέρει στις διωκτικές αρχές, ότι δηλαδή όλα όσα συνέβησαν έγιναν με τη θέληση της 21χρονης αλλοδαπής, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Πλέον μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, η υπόθεση θα εισαχθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο, με βούλευμά του, θα αποφανθεί αν και εφόσον θα παραπεμφθεί σε δίκη ο 30χρονος και για ποια αδικήματα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», στην πρόταση της η αρμόδια εισαγγελέας ζητάει από το δικαστικό συμβούλιο να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του 30χρονου.

Συνήγοροι υπεράσπισης για τον 30χρονο είναι οι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Πολυξένη Χατζηγιάννη και για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της 21χρονης Αγγλίδας, ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Κοκκινογένης.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Ροδιακής», η 21χρονη μαζί με άλλες τέσσερις φίλες της είχαν έρθει στο νησί μας στις 22 Μαΐου 2022 για διακοπές από την Αγγλία όπου διαμένουν. Την επόμενη το βράδυ και καθώς μία εκ των κοριτσιών είχε τα γενέθλιά της, αποφάσισαν να μεταβούν οι δυο τους, σε κατάστημα στη Λίνδο για φαγητό και ποτό. Πράγματι έτσι και έκαναν και στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που πήγαν, βρισκόταν και ο 30χρονος.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 21χρονης φερόμενης ως παθούσας, ο 30χρονος στην αρχή άρχισε να παρενοχλεί λεκτικά τη φίλη της και να τις προσκαλεί να μεταβούν σε μπαρ της περιοχής για να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους.

Μάλιστα η 21χρονη έχει καταθέσει πως ο 30χρονος ζήτησε από τη φίλη της να βγουν για πέντε λεπτά έξω από το μαγαζί και εκείνη αρνήθηκε λέγοντάς του ότι έχει σχέση και δεν επιθυμεί κάτι περισσότερο. Τότε ο 30χρονος – σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της νεαρής αλλοδαπής- άρχισε να κάνει τις ίδιες προτάσεις σε εκείνην τις οποίες η 21χρονη δηλώνει ότι προσπαθούσε να αποφύγει. Ο 30χρονος επέμενε «να τα πούνε» και τελικά η 21χρονη βγήκε για λίγο έξω μαζί του και πήγαν σε παρακείμενο δρόμο για να συζητήσουν. Εκεί – η 21χρονη κοπέλα καταγγέλλει- ότι αρχικά τη φίλησε με τη θέλησή της αλλά στη συνέχεια καθώς ήταν πολύ μεθυσμένη, την οδήγησε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο όπου και τη βίασε.

Η 21χρονη Αγγλίδα καταγγέλλει ότι κατά τη διάρκεια των όσων έγιναν είχε ζητήσει από τον 30χρονο να φύγει και όταν τελικά το έκανε, άρχισε να τρέχει πανικόβλητη και κλαμένη για να πάει στην παρέα της.

Η ίδια αναφέρει ότι στο χωριό υπήρχαν κάποιοι που την είδαν και της προσέφεραν νερό, ενώ αμέσως μετά πήραν ταξί και επέστρεψαν στα δωμάτιά τους. Εκεί, η 21χρονη αλλοδαπή δηλώνει ότι μπήκε αμέσως να κάνει μπάνιο γιατί ένιωθε «βρώμικη λόγω του περιστατικού» και την ώρα που έκανε μπάνιο άρχισε να πληγώνει τα χέρια της με το ξυραφάκι.

Τότε μπήκε στο μπάνιο η φίλη της και τη σταμάτησε. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ίδια αναφέρει στην κατάθεσή της και η φίλη της 21χρονης, ενώ η καταγγελία είχε γίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου στις 25 Μαΐου 2022 το απόγευμα, όταν πλέον σύμφωνα με την αλλοδαπή, ήταν σε θέση να μιλήσει στις διωκτικές αρχές. Μάλιστα η νεαρή αλλοδαπή είχε ζητήσει τη διενέργεια ιατρικής και ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Αρνείται την κατηγορία

Πάντως, από την πλευρά του ο 30χρονος από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του καταλογίζονται και απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου είχε παραδεχτεί πως πράγματι οι δύο αλλοδαπές είχαν μεταβεί το βράδυ της 23ης Μαΐου στο κατάστημα που εργάζεται στη Λίνδο για να γιορτάσουν τα γενέθλια της μίας εξ αυτών.

Ο ίδιος φέρεται να έχει ισχυριστεί ότι η 21χρονη ήταν αυτή που τον ρώτησε για το αν έχει προσωπική σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και πού θα μπορούσαν να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους και εκείνος τους πρότεινε ένα μαγαζί που μένει ανοιχτό έως αργά, απαντώντας καταφατικά στην ερώτηση αν θα περάσει και ο ίδιος από εκεί.

Ο 30χρονος είχε προσθέσει πως πράγματι, όταν τελείωσε τη δουλειά του πήγε με την παρέα του στο κατάστημα όπου βρίσκονταν οι αλλοδαπές, και τότε τους πλησίασαν η 21χρονη με τις φίλες.

Η δε καταγγέλλουσα του είπε ότι του ζήτησε να δοκιμάσει το ποτό του και μάλιστα το ήπιε όλο, ενώ λίγη ώρα αργότερα τον πλησίασε και πάλι και άρχισε να του μιλάει και να του χαϊδεύει τα μαλλιά. Τότε ο 30χρονος είχε πει πως τη ρώτησε τι ήθελε να κάνουν, αν ήθελε να πάνε κάπου πιο ήσυχα, εκείνη δέχτηκε και πήγαν σε παρακείμενο οίκημα που είναι υπό κατασκευή.

Ο κατηγορούμενος είχε επισημάνει επίσης ότι με την 21χρονη βγήκαν από το κατάστημα και τον κρατούσε εκείνη από το χέρι, ενώ για τα όσα ακολούθησαν δήλωσε ότι έγιναν με τη θέλησή της. Σε ό,τι αφορά τη δήλωση ότι η 21χρονη πήγε να κάνει κακό στον εαυτό της, ο 30χρονος είχε πει πως δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από τη δικογραφία ή από σημάδι στο σώμα της, όπως επίσης από την ιατροδικαστική έκθεση δεν προκύπτει κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να μαρτυρά κακοποίηση πόσο δε μάλλον βιασμό, σε βάρος της καταγγέλλουσας.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, ο 30χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο