Στρ. Καρίκης: Θα γίνει ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ψαροπούλας

Στρ. Καρίκης: Θα γίνει ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ψαροπούλας

Στρ. Καρίκης: Θα γίνει ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ψαροπούλας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1288 ΦΟΡΕΣ

Για την ανάκληση ή μη της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ψαροπούλας (σ.σ. Ακτή Μιαούλη), καλείται να αποφασίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) στη συνεδρίασή της την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, και ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης, σε δηλώσεις του χθες, επανέλαβε τη θέση της δημοτικής αρχής.

Καταρχάς, είπε ότι το τελευταίο διάστημα, αφενός όλες οι υπηρεσίες έκαναν τις ενέργειές τους προς τον δήμο, αφετέρου έχει αρχίσει μία μεγάλη συζήτηση που αφορά στο συγκεκριμένο μέτωπο με απόψεις που διίστανται.

Και εξήγησε λέγοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει η άποψη της επέκτασης και του ανοίγματος της πόλης προς τη θάλασσα και η άποψη, κυρίως από επιχειρηματίες άλλων περιοχών αλλά και από ανθρώπους οι οποίοι έχουν πράγματι μεγάλες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, οι οποίες είναι κατά αυτής της χορήγησης αδειών για κατασκευή θέσεων και πλατφορμών στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν ότι, πάγια θέση του δήμου και της περιφέρειας είναι-και εντός του 2022 επιμένω θα ανακοινωθεί. Πασχίζουν αυτή τη στιγμή να βρούμε τους πόρους και ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος-η μεγάλη παρέμβαση και ανάπλαση όλου του παραλιακού μετώπου από το Μόντε Σμθ, τα Κρητικά, μέχρι και τον ξυλοπεζόδρομο, όπως είναι σήμερα.

Μια παρέμβαση τεράστια που αφορά πεζοδρομήσεις, που αφορά μεγάλους ξύλινους πεζόδρομους, που αφορά επέκταση του πεζόδρομου προς τη θάλασσα, αφαίρεση κάγκελων. Δηλαδή, θα μπορεί, πλέον, ο άνθρωπος να είναι δίπλα στη θάλασσα, να περπατά σε όλο αυτό το παραλιακό μέτωπο, χωρίς να έχει κανένα εμπόδιο. Μιλάμε για μία πολύ όμορφη παρέμβαση, προσωπικά με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη έχουμε δει τα συγκεκριμένα σχέδια και μπορώ να πω τη δική μου άποψη ότι είναι πάρα πολύ όμορφα.

Και, βέβαια, σ’ αυτή την περίπτωση, η εκμετάλλευση με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, (αυτά) θα είναι κολλημένα στα καταστήματα, δηλαδή δεν θα είναι προς τη θάλασσα. Το μέτωπο θα είναι ελεύθερο αλλά τα τραπεζοκαθίσματα θα είναι προς τη δεξιά πλευρά όπως κινούμεθα προς το Ενυδρείο.

Άρα, μιλάμε για μία όμορφη, ουσιαστική και λειτουργική παρέμβαση. Αυτό, με βάση το πρόγραμμά μας, μέσα στην επόμενη θητεία θα έχει ολοκληρωθεί. Άρα, άμεσα. Με την εκκίνηση, το 2023 θα είναι το έτος των διαγωνισμών και το 2024-2025 το έτος της υλοποίησης».

Στη συνέχεια, εξήγησε ότι, για τη συγκεκριμένη κατάσταση υπάρχουν δύο θέματα: πρώτον το ποινικό κομμάτι που γνωρίζουν ότι έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για να εξεταστούν οι ποινικές ευθύνες όποιων εμπλέκονται στη συγκεκριμένη κατάσταση-άλλωστε θύμισε ότι είχαν εκδοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και διοικητικά πρωτόκολλα παράνομης κατάληψης και πιθανόν αποβολής, και το κομμάτι το διοικητικό που αφορά στην αφαίρεση αδειών.

Είναι γνωστό ότι, όποιο κατάστημα υγειονομικό δεν τηρεί τους όρους και τους παραβαίνει υπάρχει μία διαδικασία στην ΕΠΖ την οποία την έχει περάσει και ο ίδιος ως πρόεδρός της, για την αφαίρεση. Και συνοψίζοντας είπε ο κ. Καρίκης: «Αυτό θα εξετάσει (σ.σ. η ΕΠΖ) και καλό θα είναι να μην προκαταλαμβάνει κανένας αιρετός με δηλώσεις το αποτέλεσμα της εξέτασης αυτών των αιτήσεων και ταυτόχρονα τη διαδικασία που είναι αρμόδια η ΕΠΖ και μόνο.

Εμένα είναι ξεκάθαρη η άποψή μου: πρώτον είμαι υπέρ της τελικής παρέμβασης όπως την περιέγραψα πριν, και δεύτερον της εκμετάλλευσης του χώρου γιατί πραγματικά έχω ακούσει πολλά καλά λόγια, πάντα όμως με αυστηρή τήρηση των όρων που θα θέσει ο δήμος και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες. Δηλαδή, να μην υπάρχει η παραμικρή αυθαιρεσία.

Άρα, λοιπόν, ξεκάθαρα: «ναι» στο άνοιγμα του μετώπου προσωρινά και μέχρι να γίνει η μεγάλη παρέμβαση προς τη θάλασσα, όμως με ομοιογένεια, με τεχνικές εκθέσεις και μελέτες που θα κάνει ο δήμος-άλλωστε το έχω πει δημόσια και ο δήμαρχος εκφράζει την ίδια άποψη και μάλιστα είδαμε και τους καταστηματάρχες.

Και δεύτερον, τήρηση των όρων που θα θέσουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχόμαστε υπέρβαση των αδειών που χορηγούνται από κανέναν-γιατί, αυτομάτως, αυτό βλέπουμε ότι φέρνει και αντίδραση. Άρα, λοιπόν, όλοι και βέβαια και οι συγκεκριμένοι καταστηματάρχες-αυτό άλλωστε δεσμεύτηκαν και στον δήμαρχο σε συνάντηση που κάναμε-ότι από το Νοέμβριο θα ξεκινήσουν να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να επέλθει πλήρως-το τονίζω το πλήρως-η νομιμότητα».

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο