ΦΛΑΣ στο παρελθόν - 1962: Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Στέλιος Κωτιάδης στη Λέρο

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - 1962:  Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Στέλιος Κωτιάδης στη Λέρο

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - 1962: Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Στέλιος Κωτιάδης στη Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 178 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 1962
Αριθ. Φύλλου 3433

ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΦΘΑΝΟΥΝ ΕΙΣ ΛΕΡΟΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΝ
Οι Υπουργοί Προνοίας κ. Στράτος και Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδης θα αφιχθούν την προσεχή Παρασκευήν εις Λέρον όπου θα παραστούν εις τα εγκαίνια της νέας πτέρυγος του Ασύλου Ανιάτων Παίδων που λειτουργεί εις την νήσον. Οι δύο Υπουργοί θα εξετάσουν επίσης επ’ ευκαιρία της εις Λέρον παραμονής των διάφορα τοπικά ζητήματα. Κατά σχετικάς πληροφορίας ο αριθμός των τροφίμων του Ασύλου Ανιάτων Παίδων Λέρου, πρόκειται συντόμως να αυξηθή εις τετρακοσίους.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΙΣ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας).
Κατόπιν εντολής του Επάρχου Καλύμνου κ. Ν. Χίου ανεχώρησαν οι πολιτικοί μηχανικοί της Τ.Υ.Δ.Κ. κ.κ. Δ. Γαλανός και Δ. Μελησσινός δια τας νήσους του Βορείου Συγκροτήματος Λέρου, Λειψούς, Πάτμον και Αστυπάλαιαν προκειμένου ούτοι να προβούν εις την υπό των εργολάβων επίσημον παραλαβήν διαφόρων αποπερατωθέντων Δημοτικών έργων συνολικής αξίας 2.000.000 δραχμών περίπου άτινα εγένετο εις τας εν λόγω νήσους βάσει των χορηγηθεισών πιστώσεων εκ του Κυβερνητικού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων 1961.
Εν τω μεταξύ εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν τα νέα δημοτικά έργα των νήσων της Επαρχίας Καλύμνου κατόπιν των νέων πιστώσεων εκ του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του έτους 1962. Σ.Ν. Αλαχούζος

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΤΟ «ΚΟΥΡΙΕΡ» ΧΘΕΣ ΕΙΣ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΝ
Χθες την πρωΐαν απέπλευσεν εκ Ρόδου ο πλωτός Αμερικανικός ραδιοσταθμός της Φωνής της Αμερικής «Κούριερ», με προορισμόν το Καστελλόριζον, όπου θα πραγματοποιήση τριήμερον φιλοφρονητικήν επίσκεψιν. Του σκάφους επιβαίνουν εκτός των άλλων ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Σπυρίδων ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννου και οι προϊστάμενοι διαφόρων υπηρεσιών, ως φιλοξενούμενοι του πλοιάρχου Πρινς.

Κατά την διάρκειαν της τριημέρου επισκέψεως, ο πλωτός ραδιοσταθμός θα εκπέμπη κανονικώς τα προγράμματά του εις όλας τας γλώσσας.
Εξ άλλου σήμερον την πρωίαν θα τελεσθή πανηγυρική η θεία λειτουργία εις τον ιερόν ναόν του Αγίου Κωνσταντίνου του Καστελλορίζου. Επίσης ο κ. Νομάρχης θα προεδρεύση συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καστελλορίζου προς εξέτασιν τοπικών ζητημάτων και λήψιν μέτρων υπέρ των κατοίκων της νήσου.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΙΣ ΣΙΤΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟΝ ΙΔΙΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟΝ ΗΜΕΡΑΣ
Ως ανεκοινώθη εκ της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου η συγκέντρωσις σίτου θα επαναληφθή δια δύο μόνον ημέρας ήτοι την Δευτέραν και τρίτην με προνομιακήν τιμήν.
Η επανάληψις της συγκεντρώσεως εγένετο προς τον σκοπόν όπως προσέλθουν όσοι παραγωγοί δι’ οιονδήποτε λόγον δεν έχουν εισέτι προσκομίσει.

ΑΠΕΒΙΒΑΣΘΗ ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΝ «ΜΕΣΣΑΠΙΑ»
Ως πληροφορούμεθα το τουριστικόν ατμόπλοιον «Μεσσάπια» προερχόμενον εκ Μέσης Ανατολής προσήγγισεν προχθές εις Ρόδον και απεβίβασε τον ασθενήσαντα αιφνιδίως περιηγητήν Δαβίδ-Έντιθ Μπάιλ.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...