«Χορωδία των Συναισθημάτων» - Πρόσκληση σε νέα μέλη

«Χορωδία των Συναισθημάτων» - Πρόσκληση σε νέα μέλη

«Χορωδία των Συναισθημάτων» - Πρόσκληση σε νέα μέλη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 346 ΦΟΡΕΣ

Από τον ΔΟΠΑΡ ανακοινώνεται η λειτουργεία της «ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ« που αποτελεί τμήμα της γνωστής «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ».

Οι πρόβες – μαθήματα στη «ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» γίνονται (προς το παρόν) κάθε Δευτέρα από τις 7μμ έως τις 7.45μμ, στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο.

Γίνονται δεκτά ενήλικα άτομα που αγαπούν το καλό τραγούδι και την ποιοτική επικοινωνία, ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων ή «καλλιεργημένης» φωνής, αφού τα μαθήματα-πρόβες οδηγούν στα απαραίτητα αποτελέσματα.

Η «ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» αποτελεί επίσης το πλαίσιο υποδοχής γονέων που επιθυμούν να δουν να πραγματώνεται η μουσικοπαιδαγωγική θέση, «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!«, με προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά οφέλη.

Στις πρώτες πρόβες οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στη νεοσύστατη «ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ», θα έρθουν σε επαφή με τη μελοποιημένη ποίηση και θα ασχοληθούν με ποιητές όπως: Οδ. Ελύτης, Γ. Ρίτσος, Ν. Γκάτσος, Γ. Σεφέρης, Ιακ. Καμπανέλλης, Μ. Ελευθερίου, Κ. Δημουλά, κ.ά. Και με συνθέτες όπως: Μ. Θεοδωράκης, Μ. Χατζιδάκις, Σ. Ξαρχάκος, Μ. Λοΐζος, Γ. Μαρκόπουλος, Χ. Λεοντής, Γ. Κουρουπός κ.ά.

Συχνά στις πρόβες της «ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» θα συμμετέχουν ειδικοί διάφορων αντικειμένων, οι οποίοι είτε θα απαγγέλουν ποιήματα, είτε θα συνδέουν το τραγούδι με την ψυχολογία, είτε θα παρουσιάζουν για μικρά χρονικά διαστήματα, αποσπάσματα έργων από την παγκόσμια μουσική κληρονομιά κλπ.

Η «ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» αποσκοπεί στο να λειτουργήσει ως φορέας πολύπλευρου εμπλουτισμού: μουσικού, πνευματικού και συναισθηματικού.

Για περισσότερες πληροφορίες μιλήστε με τον διδάσκοντα κ. Γιώργο Σακελλαρίδη, στο 697 6968055 ή μέσω messenger, στη σελίδα, «Γιώργος Σακελλαρίδης Μουσική Παιδαγωγική», ή πηγαίνοντας απευθείας στις πρόβες.

Διαβάστε ακόμη

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου